Канадските метъли The Agonist официално се разделят след почти две десетилетия.

По-рано днес (сряда, 10 май) групата публикува следното изявление чрез социалните мрежи: „Скъпи приятели, време е да направим едно много трудно, но необходимо съобщение. Решихме, че The Agonist като група няма бъдеще. Много обмисляхме и внимавахме при вземането на това решение и за съжаление, предвид обстоятелствата, това е заключението, което има най-голям смисъл за групата и за нас като личности.

Има много фактори, които доведоха до това решение. Това е комбинация от лични, финансови и свързани с индустрията проблеми, но в крайна сметка петимата вече не сме в състояние да се споразумеем за път напред, който би бил от полза за бизнеса на The Agonist като цялост, като зачита личния живот и желанията на всеки член.

Искаме да изразим нашата най-дълбока благодарност към феновете, че идваха на концертите, купуваха нашите стоки и ни подкрепяха през годините. Нищо не е по-удовлетворяващо от това да се свързваме с нашите събратя чрез музикалния дар. Това е един фактор, който винаги ни е задвижвал – да накараме вас, слушателите, да почувствате нещо.В крайна сметка знаем, че сме постигнали това заедно.

Някои членове на групата ще продължат да работят в музиката по различни начини, други ще се съсредоточат върху лични проекти и семейство. Любезно ви молим да уважавате поверителността им по този конкретен въпрос и ви насърчаваме да ги следвате в техните индивидуални акаунти в социалните медии, за да подкрепят бъдещите им начинания.

„Vicky Psarakis [вокали] ще продължи със своята група Sicksense. Те имат ново EP, което излиза това лято и тя ще изнесе 2 концерта на живо с тях в Монреал през юни. Можете също така директно да я подкрепите, като я последвате на Patreon и Twitch.