Днес се навършва точно година без Dolores O’Riordan. За да отбележат тъжната дата, The Cranberries издават сингъла “All Over Now”.

През септември китаристът на The Cranberries Noel Hogan обяви, че планират раздяла, но след като групата издаде последните записи с Dolores.

Тя бе фронтдама на групата от 1990-та до 2003-та, когато групата временно се разпадна. След като се събраха през 2009-та, те бяха заедно до смъртта на певицата. Тя почина в Park Lane Hilton, Лондон през януари 2018 след удавяне във ваната, в следствие на алкохолно опиянение. Групата работеше по нов албум в месеците преди смъртта ѝ.

Според Hogan, текстовете в албума са “много силни”. “Тя винаги казваше, че не може да пише текстове, когато е щастлива”, каза той. “Винаги казваше, че малко нещастие в живота прави писането по-лесно. Ще издадем албума и приключваме. Няма смисъл да продължавамe.”

Заглавието на финалния албум на групата е “In the End” и ще бъде издаден на 26 април 2019.

In The End – track listing
1. All Over Now
2. Lost
3. Wake Me When It’s Over
4. A Place I Know
5. Catch Me If You Can
6. Got It
7. Illusion
8. Crazy Heart
9. Summer Song
10. The Pressure
11. In The End

Групата отбелязва тъжната дата с новия си сингъл, “All Over Now”:

https://youtu.be/gSC2upiyRlQ

“След опустошителната и неочаквана загуба на Долорес през януари 2018 г., ние спряхме временно всички планове. С течение на времето започнахме да мислим как най-добре можем да почетем паметта ѝ. Това беше много болезнен процес. Спомнихме си как Долорес беше толкова развълнувана от перспективата да направи този запис и да се върне на пред публиката, за да свири песните на живо. Тогава осъзнахме, че най-важното нещо, което трябва да направим, е да завършим албума, който започнахме с нея. Усещахме, че това е, което тя би искала. Говорихме с семейството на Долорес и те се съгласиха.

Това беше много емоционален процес за нас. Знаейки, че никога няма да свирим тези песни на живо, го направи още по-труден.

Бихме искали да се възползваме от възможността да благодарим на семейството и приятелите на Dolores, както и на всички онези, които са работили с групата през годините. За нашите почитатели, които са стояли с нас почти тридесет години – благодарим ви, без вас, нищо от това не би било възможно. Това беше невероятно пътуване.

Посвещаваме този албум на нашия скъп приятел и съотборник Долорес. Тя винаги ще бъде с нас чрез музиката си”.

Noel Mike Fergal