The Cure пуснаха демо версия на “Cut” от 1990 г., която присъства в предстоящото юбилейно издание на “Wish” (1992) по повод 30-годишнината от излизането му.

Специалното делукс издание на деветия студиен албум на групата ще излезе на 7 октомври. То ще включва 24 неиздавани досега песни – демота, инструментали и редки 12″ миксове, както и 4 парчета, които за пръв път ще излязат на CD и в дигиталните платформи.

Демото на “Cut” е записано във Farmyard Studios в Котсуолдс по време на демо сесиите на “Wish”. За песента Robert Smith обяснява: “Посветена е на продължителна връзка, която имах и която внезапно и неочаквано започна да се пропуква.”

Издаденият през 1992 г. “Wish” включва синглите “Friday I’m In Love“, “High” и “A Letter To Elise“. Албумът достига номер едно в класациите в Обединеното кралство и номер две в Billboard 200 в Щатите.

През май Smith разкри пред NME, че дългоочакваният нов албум на The Cure, озаглавен “Songs Of A Lost World” е почти готов и ще излезе преди групата да започне турнето си в Европа и Обединеното кралство през октомври. Robert Smith работи и по соло албум, който обаче ще излезе вероятно догодина.