Една от най-големите и най-влиятелни банди на нашето време, рок иконите The Cure, са първият хедлайнер на INmusic festival #14. Той ще се проведе в Загреб от 24 юни до 26 юни 2019 г.!

След честването на 40-годишнината на The Cure, групата потвърди плановете си за фестивално турне през 2019 г. и една от датите ще бъде в рамките на фестивала INmusic #14. Дългоочакваната фестивална обиколка на инди-рок пионерите включва първия концерт на The Cure в Хърватия и ще постави фестивала INmusic # 14 в компанията на големите европейски фестивали заедно с Rock Werchter, NOS Alive, Mad Cool Festival, Rock en Seine и др.

Организационният екип на фестивала INmusic подчертава: “Фестивалът INmusic непрекъснато се развива и подхранва своята репутация, но никога не прави компромиси с артистите, чиято музика оформи нашия свят и остави културен отпечатък върху няколко поколения. В това отношение е изпълнена една десетилетна мечта – да посрещнем The Cure в Хърватия и да празнуваме заедно с групата 40 години велика музика”.

The Cure е несъмнено една от най-успешните алтернативни групи на всички времена – с над 27 милиона продадени албума, издадени 13 студийни албума и над 30 сингъла до момента, има само няколко рок групи, оформили цял музикален жанр и повлияли толкова много музиканти по целия свят в същата степен като The Cure. Техният албум “Disintegration” от 1989 г. осигурява на групата титлата на една от най-добрите британски групи през последните 50 години и чак до последния им албум “4:13 Dream”, издаден през 2016, The Cure никога не са разочаровали феновете и критиката. Още една причина да очакваме новия материал, обявен за  2019 г., с който те ще отбележат 40-годишнината от пускането на първия албум на групата “Three Imaginary Boys” през 1979.

Концертите на The Cure са истинска мечта за феновете. По време на световното турне през 2016 г., бандата изнесе 76 концерта в 22 страни. Сетлистът на групата включва всички знакови песни като “A Forest”, “Boys Do not Cry”, “The Love Cats”, “Lullaby”, “Just Like Heaven”, “Lovesong”, “Pictures of You “, ” Friday I’m In Love ” и още много, които ще разтърсят главната сцена на фестивала INmusic през юни 2019.

Фестивалът INmusic # 14 ще се проведе на Островът на Младежта в езерото Jarun в Загреб от 24 юни до 26 юни 2019 г. Билети за фестивала и къмпинг се предлагат онлайн чрез официалния уебсайт inmusicfestival.com.