Култовата холандска прогресив / алтърнатив рок банда The Gathering ще посети България на 22-ри ноември за ексклузивен лайв в столичния клуб Mixtape 5.

Групата ще бъде в състав, включващ оригиналният басист Hugo Prinsen Geerligs, певицата Silje Wergeland, кийбордистът Frank Boeijen и братята René (китари) и Hans (барабаните) Rutten.

The Gathering ще посетят София в оригиналния си състав, като единственото изключение е певицата Silje Wergeland, която е в групата от 10 години. Останалите членове са: кийбордистът Frank Boeijen, Renе Rutten (китари), Hans Rutten (барабани) и завърналият се съвсем наскоро оригинален басист на групата – Hugo Prinsen Geerligs.

Групата ще направи специален и атмосферен сет, като за някои от композициите ще бъдат подготвени кинематографски ефекти. Трип-рок, прогресив, пост-рок, метъл, шугейз, готик и едно специално изживяване, което много от нас чакат повече от 20 години и най-вероятно, концертът на 22 ноември ще е единствената ни възможност.

Групата бе в хибернация през последните си 4 години, след двата тотално разпродадени концерта за 25 годишнината им в Ниймеген, Холандия, когато решиха да преустановят дейността си като активна група.

Early Birds билетите вече се изкупуват в мрежата на www.bilet.bg, като цената им е 30 лева. След изчерпването им, билетите ще струват 35 лева, като в деня на концерта и на място ще са по 40. Билетите ще са ограничени до 700 броя.

ФБ събитие: https://www.facebook.com/events/1078460065984025/