19 май е определен за дата на издаване на десетия студиен албум на немския пост-метъл колектив The Ocean. Новините за записа следват дебюта миналия месец на нов сингъл, “Preboreal“.

Новото усилие е озаглавено “Holocene” и се очаква да затвори концепцията, вдъхновена от палеонтологията, която присъства в хода на тяхната дискография. Изявление, издадено от групата по-рано снощи, 6 февруари, гласи:

„Ще издадем нашия нов, 10-ти студиен албум „Holocene“ на 19 май.

Въпреки тежката тур-година, ние намерихме време да завършим новия си албум и след дълга одисея да го миксираме и мастерираме (за което ще ви разкажем всичко, когато му дойде времето), не можем да бъдем по-доволни от него. “Holocene” добавя заключителна глава към нашата серия от албуми, вдъхновена от палеонтологията, и представя превключване към електронни сфери, като в същото време изследва нови дълбочини на тежестта.

Phanerozoic II” завършва с песен, озаглавена „Holocene“, и това сочи посоката на бъдещите неща, както концептуално, така и музикално. Песента “Holocene” завършва внезапно и въпреки това се свързва безпроблемно с началото на новия албум, синтезаторите на първия Preboreal, който пуснахме като първи сингъл от албума преди 2 седмици. Това е само самото начало на едно пътуване, което отново ще завърши на съвсем различно място от мястото, където е започнало…

Holocene“ е приложение към 2 Phanerozoic албума и Precambrian, или последната и заключителна глава, което го прави квадрилогия, ако искате. Той се занимава с епохата на холоцена, която е текущата и най-кратката глава в историята на земята, но по същество е албум за тревогата, отчуждението, загубата на разум и критично мислене, възхода на теориите на конспирацията и деконструкцията на ценностите в модерната епоха.

Докато се промъкваме по-дълбоко в собствената си музикална ДНК, ние направихме албум, който излезе по-интимен и завладяващ от предишните. Албум, с който предизвикахме нашата рутина на писане, албум, който не очаквахме да дойде, но с който се гордеем изключително много. Нямаме търпение да го споделим с вас.

Предварителната поръчка започва на 14 февруари чрез Pelagic Records
Повече подробности тук: https://www.theoceancollective.com