The Pretenders представиха още един сингъл от новия си албум, “A Love”

“Relentless” излиза на 15 септември и включва по-рано издадените сингли “Let the Sun Come In” и “I Think About You Daily“. В подкрепа на албума The Pretenders тръгват на европейско турне, което включва и няколко дати с Guns N’ Roses.

След премиера по BBC Radio 2, когато Chrissie Hynde се присъединява към Zoe Ball на живо в „Breakfast Show“, песента е с мигновено усещане за класиката на Pretenders, тъй като ярките и емоционални текстове на Chrissie Hynde са подкрепени от разпознаваемия звуков подпис на Pretenders.

Говорейки за песента ‘A Love’, Chrissie Hynde казва: „Предполагам, че това е най-традиционно звучащата песен на Pretenders в албума, в духа на „Kid“ или „Talk of the Town“ или някоя от тези със средно темпо през годините. Често виждам любовта/връзките почти в същия дух като пристрастяването към наркотици. Въпреки че, след като казах това, знам, че съм изморена и цинична… „The Buzz“ на Hate for Sale е със същата тема.“

Новият сингъл пристига на фона на успеха след тяхното изненадващо изпълнение в Гластънбъри с участието на специалните гости – Johnny Marr и Dave Grohl и се превърна в акцент на фестивала. Telegraph описва „вълнуваща, разтърсваща, мелодична, изпълнена с настроение изненада, поставена на Park Stage“, MOJO намира „нещо, като чудо“, докато Metro потвърждава, „The Pretenders накараха феновете да се почувстват добре и наистина във възторг“.

След обявяването на “Relentless”, графикът с турнета на The Pretenders е натоварен. Групата стартира албума с ексклузивни, интимни клубни концертни изпълнения, които са разпродадени моментално. Изпълнявайки неиздавани нови песни и разпръснати изненадващи хитове, шоутата са описани като „емоционални“ от The Times, „Миналото и настоящето на The Pretenders, препускащи по една и съща песен“ от Uncut Magazine и „Писането на песните на Hynde е толкова ярко изразено, както винаги, с нови песни, които откраднаха светлината на прожекторите от класическите хитове” от The Guardian. Феновете могат да гледат акценти от ексклузивните клубни шоута в чисто новия музикален видеоклип към сингъла “A Love” тук.

Наскоро бяха специални гости на Guns N’ Roses в турнето им в Европа, като по-специално се присъединихте към тях в лондонския Хайд Парк преди вълнуващата поредица от огромни концерти на открито в Северна Америка това лято. На 17 септември, само два дни след издаването на новия албум, The Pretenders ще се завърнат в Обединеното кралство за шоу на BBC Radio 2 in the Park пред 35 000 фенове във Victoria Park в Лестър.

През октомври групата ще се върне в Америка, за да свири на фестивала Ohana, Калифорния, по покана на Eddie Vedder и Dave Grohl. „Relentless“ бележи второто сътрудничество между Chrissie Hynde и местния китарен герой на групата James Walbourne, Chrissie описва техния процес на писане на песни като „истинско мелодично пътешествие“. Предстоящият албум, продуциран от David Wrench и записан в Battery Studios в Западен Лондон, включва 12 нови песни, изпълнени от това, което Chrissie нарича „The Pretenders Collective“.

Освен Jonny Greenwood от Radiohead и The Smile, осигуряващи струнни аранжименти, тази разширена група включва James Walbourne (китари), Kris Sonnе (барабани), Chris Hill (контрабас), Dave Page (бас) и Carwyn Ellis (клавишни и китари). „Relentless“ е ясно дефиниран етап и показва къде се намират The Pretenders през 2023 г. Пристигайки с импулсивността и отношението, които едновременно определят вечния дух на групата, първият сингъл „Let The Sun Come In“ беше превърнат в запис на седмицата на BBC Radio 2, и колаборацията на Chrissie с Jonny Greenwood „I Think About You Daily“ е описана като „водено от пиано и струни, което те удря право в сърцето“ от The Sunday Times. „Relentless“ излиза на 15 септември 2023 г. Албумът е достъпен за предварителна поръчка на винил в бебешко розово, черен винил и CD тук. Всички дати за изпълнения на живо и последните останали билети са изброени тук.

The Pretenders “Relentless”:

1. Losing My Sense Of Taste
2. A Love
3. Domestic Silence
4. The Copa
5. Promise Of Love
6. Merry Widow
7. Let The Sun Come In
8. Look Away
9. Your House Is On Fire
10. Just Let It Go
11. Vainglorious
12. I Think About You Daily