The Struts, супер обичаната британска рок група, която разтърси Америка – и не само нея – с така необходимото лично отношение и честност, се завръща тази седмица с новия денс рок хит „Fallin’ With Me“.

Първата нова музика на групата след подписването с Big Machine Label Group през март, „Fallin’ With Me“ показва магнетичния фронтмен на The Struts Luke Spiller, който кара слушателите да се присъединят към него в страната на чудесата, наречена Сънсет Стрип в Лос Анджелис. „Срещаме се в Rainbow, девет и четиридесет и пет“, пее той. „Облечете нещо траши, това ми харесва.“

Продуциран от Jayson DeZuzio (Imagine Dragons) и написан от Spiller с китариста на The Struts Adam Slack, Joshua Karp, Jesse Thomas и DeZuzio, „Fallin’ With Me“ е вдъхновена от привидно безкрайните вечери, прекарани на Сънсет Стрип.

„Текстът на песента беше написан по време на многобройни вечери с някой, когото виждах по това време“, казва Spiller. „Винаги продължавахме да се срещаме на едно и също място на Сънсет Стрип и след известно време имах колекция от фрази и реплики, които всички имаха определено усещане.“

Емоционалният текст на припева „Are you fa-fa-fa-falin’ with me?“ Spiller пее, представяйки драматично въпроса със стакато, докато Slack, барабанистът Gethin Davies и басистът Jed Elliot помагат да го превърнете в декадентска игра.

Припевът беше замислен да бъде наистина прочувствена балада, но след като музиката беше записана, тя отнесе вокала на съвсем друго място“, казва Spiller. „Fa-fa-fa-fallin’ просто се шегувах и се смеех, но това бързо се превърна в решаваща част за определянето на тона на песента.“

Създадени в Дарби, Англия, през 2012 г., The Struts си спечелиха репутацията на група, която трябва да се види на живо. Те са откривали за Rolling Stones и Foo Fighters, свирили са на фестивали като Lollapalooza и Governors Ball и са правили огромни хедлайн турнета, обхващащи целия свят, хипнотизирайки феновете със своето сценично перчене и необузданата енергия на Spiller. През 2020 г. групата издаде третия си албум “Strange Days“, включващ колаборации с Robbie Williams, Tom Morello, Joe Elliott и Phil Collen (Def Leppard).

И това лято The Struts завършиха още едно триумфално турне в Обединеното кралство, където дебютираха с „Fallin’ With Me“ пред разпродадени зали.

„Fallin’ With Me“ е нещо, което The Struts никога не са правили досега. „Правили сме много чист рок, но това се чувства различно,” казва Spiller. „Отговорът, който получихме, докато го изпълнявахме на живо, беше наелектризиращ, така че се вълнувам всички да чуят студийната версия!