През 1997 г. брат и сестра се качват на тавана на третия етаж на семейното си имение в Югозападен Детройт и записаха примитивен кавър на „Moonage Daydream“ на Bowie. И в някоя паралелна реалност това е всичко, което някога правят в света на музиката. Братът води спартански живот като послушен тапицер, а сестрата завършва кулинарно училище и продължава да прави сгряваща храна.

Но това в нашия свят не се случва. Нещо искри и в двамата. Те използват своя прост подход китара-барабан-глас и се появяват във вечер на отворен микрофон в Деня на Бастилията. Изпълнението е достатъчно добро, за да им даде кураж. Бързо записват и издават два 7-инчови сингъла за местен независим лейбъл. След това идва и първия албум… Знаете историята след това…

Първата официална антология на емблематичния рок дует, Jack и Meg White, е колекция, събрала песни от цялата им кариера. В епоха на стрийминг музиката, в която идеята за албум „Greatest Hits“ може да изглежда без значение – когато най-стриймваните песни на даден изпълнител се считат за техните де факто „хитове“ – те от сърце вярват, че великите групи заслужават „Greatest Hits“ и че голяма част на успехите на Third Man Records и The White Stripes са изградени върху тези хитове.

Greatest Hits” на The White Stripes ще бъде издаден на 4 декември, предварителни поръчки – тук.

The White Stripes – “Greatest Hits” Vault Bonus Disc:

01. Look Me Over Closely
02. Lafayette Blues
03. Red Bowling Ball Ruth
04. You’re Pretty Good Looking (Trendy American Remix)
05. Rated X (Live at Hotel Yorba)
06. Who’s to Say…
07. Good To Me
08. Black Jack Davey
09. St. Ides of March
10. Who’s A Big Baby?
11.Though I Hear You Calling, I Will Not Answer
12. Shelter Of Your Arms
13. Walking With A Ghost