Tom Meighan, бившият вокалист на Kasabian, издаде новия сингъл “Everyone’s Addicted To Something” от предстоящия си солов студиен албум “The Reckoning”, който излиза на 28 април.

За новия сингъл “Everyone’s Addicted To Something” Tom сподели: “До голяма степен песента обобщава личността ми. Непрекъснато съм пристрастен към нещо. По време на терапията бях диагностициран със синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието. Винаги съм имал много енергия и ми е трудно да се фокусирам. Мога да съм особено емоционален за определено нещо и да съм обсебен от него. Дълго време се фиксирах върху пеенето и музиката. Диагнозата ми помогна да разбера начина си на мислене. Беше облекчение да знам какво не е било наред с мен. Дадоха ми и подходящо лекарство за тревожността ми. Щастлив съм, че днес, с подкрепата на близките ми, мога да фокусирам зависимостите си върху положителни неща. Тази песен е за момента, в който срещнах съпругата си. Също е песен за това какво е да си човек и най-накрая да намериш нещо добро, на което да се опреш. В крайна сметка предполагам, че е за любовта.”

“Трудно е да изразя какво означава за мен възможността да създам този албум. Нарекох го “The Reckoning”, защото направих равносметка сам за себе си. Знам, че е клише да се говори за творческия процес като за катарзис, но за мен наистина беше така. Не е просто музика, части от нея са моята душа, животът ми досега, старият и новият ми живот. Опитах се да излея всичко от главата си в тази колекция от песни, възходите, паденията, светлината и тъмнината в мен. Чувствам се едновременно уязвим и непобедим, надявам се, че ще го усетите, когато го слушате”, каза Meighan за албума.

Tom Meighan “The Reckoning

1. Rise
2. Deep Dive
3. Daytona Racing
4. Out Of This World
5. Don’t Give In
6. Scared
7. Acrobat
8. Thinking On Our Feet
9. Better In The Dark
10. Everyone’s Addicted to Something
11. Movin’ On
12. The Reckoning

В началото на април Tom Meighan тръгва на турне в Обединеното кралство, Европа и Ирландия. Вижте всички обявени дати по-долу.

05.04 – Exeter Phoenix
06.04 – Frome Cheese and Grain
07.04 – Grimsby docks Academy
08.04 – Manchester Ritz
12.04 – Norwich Epic
13.04 – Nottingham Rock City
14.04 – Oxford Academy
15.04 – Cardiff Tramshed
19.04 – Edinburgh Academy
20.04 – Newcastle Riverside
21.04 – Leeds Academy
22.04 – Birmingham Institute
26.04 – Cambridge Mash
27.04- Bournemouth Academy
28.04- London Shepherds Bush Empire
29.04- Brighton Chalk
03.05 – Cologne, Germany, Luxor
04.05 – Berlin, Germany, Lido
12.05 – Dublin, Whelans (TBC)
13.05- Belfast Limelight
08.07 – Askern Festival
05.08 – Audley End supporting Noel Gallagher