Членовете на Nine Inch Nails и композитори на филмова музика Trent Reznor и Atticus Ross се обединиха в писането на музиката за “The Killer”, предстоящ филм с режисьор David Fincher.

“The Killer”, чиято премиера е на 10 ноември в Netflix, е петият филм на Fincher, по който дуото работи. От 2010 г. Reznor и Ross написаха музиката за “The Social Network”, “The Girl With The Dragon Tattoo”, “Gone Girl” и “Mank”, като последният им спечели номинация за Оскар за най-добра оригинална музика през 2020 г.

Двамата обявиха участието си в проекта чрез официалния сайт на Nine Inch Nails. “Trent Reznor и Atticus Ross работят като композитори на филмова музика с David Fincher в продължение на повече от десетилетие. Те направиха музиката и за следващия проект на Fincher – The Killer”. Reznor и Ross обявиха и излизането на луксозно издание на винил на музиката към “Mank”.

“The Killer” е базиран на френска комикс поредица със същото заглавие, написана от Alexis Nolent. Във филма участват Michael Fassbender, Charles Parnell, Tilda Swinton, Arliss Howard и Sophie Charlotte. “The Killer” ще е вторият филм на Fincher след “Mank”, който ще излезе в Netflix като част от 4-годишния договор на режисьора със стрийминг платформата.