Какво е необходимо, когато най-голямата метъл група в света е на турне? PlanetRock Ви отвеждат зад сцената, пред сцената, на сцената и дори под сцената на концерта им в Stade de France в Париж, разговарят с екипа за зашеметяващата логистика при привеждането на световното турне WorldWired. Ето какво има зад кулисите на гигантското световно турне на Metallica

230 човека екип. На сцената всяка вечер феновете на Metallica виждат 4-мата конници James, Lars, Kirk и Rob. Но, зад кулисите, мениджърът на продукцията John “Lug” Zajonc координира истинска армия от 230 човека, за да е сигурен в подготовката на шоуто. Тук са всички – озвучители и светлинни техници, механици, шофьори и дори един готвач.

3 Сцени. Докато Metallica вилнеят из Европа, използват 3 гигантски метални скелетни системи, които съставляват фона на тяхното шоу. Докато  групата свири на едната сцена, втора сцена се изгражда в следващия град, а третата – от предишното шоу, се транспортира към ново място. Всяка система се изгражда и след това се демонтира от собствения си екип от 30 души.

10 херца. Най-ниските нотки, които субуферите могат да достигнат. Това е 10Hz под обхвата, който хората всъщност могат да чуят. Повярвайте, когато звучи началния боен звук на „One“, хората не чуват оръдията, усещат ги.

206 фута (62.7888 m). Ширината на сцената. По-широка е от цялата сграда Hammersmith Apollo.

48 часа. Ето колко време отнема да се настрои шоуто всяка вечер. Цели два дни. Необходими са 36 часа, за да може сценичният екип да изгради сцената, а след това още 12 часа за екипа от 95 “универсални” работника, за да монтират светлините, звука, видео екраните и камерите около него. И настройките на екипировката на групата. Това очевидно е изключително важно.

4 часа. Ето колко време е необходимо, за да се опакова всичко, освен стоманената рамка след шоуто. По-лесно е да изключите нещо, отколкото да го поставите старателно и да го настроите.