Бившият фронтмен на Accept и настоящ предводител на U.D.O. – Udo Dirkschneider издава своя нов албум, “My Way” днес, 22 април чрез Atomic Fire Records.

Обявен като „най-личен и необикновен албум до момента“, той съдържа 17 кавър версии на песни, които са повлияли най-много на музиканта. Всички видове класики от музикалната история са сред тях – включително тези, които може да не очаквате от Udo. Зад всяка от песните се крие не само много лична история, но и понякога изненадващ аранжимент, който въпреки индивидуалното изпълнение се усеща през цялото време.

Сега, когато чуя песента, си спомням времето, когато като много млад излизах да осветя града и изживявах всички истории, които могат да се изживеят само късно вечер в клубовете“, казва той за „Faith Healer“ на Алекс Харви – тя позволява на артиста да почувства дни от една отдавна отминала ера. Фактът, че “Nutbush City Limits” също е в албума, разкрива тайна, рядко разказвана досега. „Това, което едва ли някой знае досега: бях голям фен на Айк и Тина Търнър и особено на гласа на Тина“, казва Удо. „Винаги правехме кавър на тази песен по време на репетициите на Accept в първите дни. Тя беше една от опорите на нашия репертоар за репетициите на Accept. За съжаление няма запис.“

След хмм.. компромисните кавър версии на “We Will Rock You” на великите Queen, и “Kein Zurück” на немските синт-поп класици Wolfsheim, днес може да прецените как Udo се е справил с останалите песни в албума:

Udo DirkschneiderMy Way“:

 1. Faith Healer (Alex Harvey)
 2. Fire (Crazy World Of Arthur Brown)
 3. Sympathy (Uriah Heep)
 4. They Call It Nutbush (Tina Turner)
 5. Man On The Silver Mountain (Rainbow)
 6. Hell Raiser (The Sweet)
 7. No Class (Motörhead)
 8. Rock And Roll (Led Zeppelin)
 9. The Stroke (Billy Squier)
 10. Paint It Black (The Rolling Stones)
 11. He’s A Woman, She’s A Man (Scorpions)
 12. T.N.T. (Ac/Dc)
 13. Jealousy (Frankie Miller)
 14. Hell Bent For Leather (Judas Priest)
 15. We Will Rock You (Queen)
 16. Kein Zurück (Wolfsheim)
 17. My Way (Frank Sinatra)