Британските хард рок легенди Uriah Heep са една от “големите четири” рок групи, заедно с Led Zeppelin, Deep Purple и Black Sabbath и със сигурност една от най-интригуващите групи, както музикално, така и лирично, бележат началото на хеви рока.

За да отпразнуват 50-тата годишнина на групата, BMG ще издадат луксозен комплект с творчеството на групата , наречен “Fifty Years In Rock” на 30 октомври. Този обширен и амбициозен супер луксозен комплект празнува забележителната кариера на Uriah Heep и е създаден с пълното сътрудничество на самите Uriah Heep и курирани от основателите Mick Box, Ken Hensley, Paul Newton и Lee Kerslake.

Този ​​бокс-сет за 50-годишнината ме изпълва с огромна гордост и ме отвежда на музикално пътешествие, което никога не бих могъл да си представя. Все още сме на това вълшебно приключение, но достигането на 50-годишната ни годишнина е нещо, с което да се гордеем и e невероятно постижение” възкликва Mick Box.

“Само няколко дни след 75-ия ми рожден ден, е толкова лесно да се върна назад 50 години, когато аз, Mick, David, Gary и Lee наистина разбрахме, че сме нещо голямо и невероятно! Това, което го прави още по-лесно, е този невероятен комплект, който BMG събра, за да отпразнува годишнината. Сетът е почит към група, която постигна това, което толкова малко са направили, към Mick и момчетата, които поддържат легендата жива и, разбира се, към всички вас, които направиха това възможно. Моето искрено и смирено благодаря на всички замесени” Ken Hensley.

Съдържание:

  • 19 CD с всички студийни албуми + Live 1973
  • 4CD курирани от основателите на групата
  • 1LP “The Magician’s Birthday” с нова обложка от Roger Dean
  • Книга със спомени и снимки
  • Нови обложки на CD от ранния период на групата