Родните групи Velian, Ophan и Hecktic ще изнесат три съвместни концерта в рамките на месец ноември тази година. Градовете са Пловдив, Варна и Бургас, а точните дати и клубове можете да видите малко по-долу.

Билети за събитията ще се продават само на място, като цената ще е 10 BGN. На място ще бъде възможно закупуването на разнообразен мърчандайз, предоставен от всички групи.

09.11.2019, събота – Пловдив, Пост Култура
15.11.2019, петък – Варна, Хале 3
16.11.2019, събота – Бургас, Бар Без Име

Velian се събират през 2015 г., като бързо набират скорост и популярност в рамките на родния ъндърграунд. Стилът им, съчетаващ елементи на Melodic Death Metal, Power Metal, Gothic Metal, бива определян от самата банда като Dark Metal. Групата взема участие в няколко големи фестивала и концерти, в България и в региона, където споделя сцена с групи като Kreator, Moonspell, Kamelot, Delain, Dragonforce, Rotting Velian, Eluveitie, Warrel Dane, Diary Of Dreams, Myrath и др. Дебютното EP на Velian “Fireflies” излиза на 29.02.2016 г.

През 2018 г. Velian взимат участие на фестивала Hills of Rock 2018 в Пловдив, с хедлайнери Iron Maiden, Judas Priest, Sabaton.

В началото на 2019 г. групата издаде своя дебютен дългосвирещ албум “Godless”, а съвсем скоро беше и част от Varna Rock 2019, редом с имена като W.A.S.P., Avantasia, Destruction, Rage, Firewind, Sonata ARCTICA и др.

Facebook Official Page: https://www.facebook.com/velianband

Ophan са основани през 2009 г. в София. Определят своя стил като Experimental Metal. През 2015-та излиза първият техен сингъл “The Magician”. Групата има концертна история основно в рамките на софийските клубове, а през 2014-та взима участие в обявения конкурс от германския метъл фестивал Euroblast, като се класира на 3-то място. Дебютното EP “Wheel of Fortune” излиза през 2017 г. OPHAN са победители в българското издание на WOA: Battle of the bands/Metal Battle Bulgaria за 2017 г.

Facebook Official Page: https://www.facebook.com/ophan.official/

Hecktic е death/thrash метъл банда от София, споделяла сцената с групи като At The Gates, Warbringer, Sinister, Bio-Cancer, Chronosphere и др. В изданието на WOA: Battle of the bands/Metal Battle Bulgaria за 2017 г. печелят втората награда: co-headline позиция на фестивала Sea Of Black 2017 г. През 2019 г. издават първия си дългосвирещ, концептуален албум – “Nous”, последван от кратко турне на страната. Звукът на бандата е съчетание на класически мотиви от шведската школа с елементи от съвременни екстремни жанрове.

Facebook Official Page: https://www.facebook.com/heckticband/