Visions Of Atlantis ще издадат новия си студиен албум „Pirates“ на 13 май 2022 г. чрез Napalm Records! С последните си албуми визионерите Visions Of Atlantis без съмнение доказаха, че сред най-интересните имена на сцената. Сега групата тръгва на ново приключенско пътешествие и вълнуваща глава, отбелязвайки повратна точка в дискографията им с предстоящия албум “Pirates“.

Заедно с анонса на албума, групата представя първия сингъл от новия албум. „Legion Of The Seas“ показва Visions Of Atlantis по непознат начин. Песента е тежка, дива и дава знак за свобода. Michele израства в позицията си на втори фронтмен, докато Clémentine се справя с различни предизвикателства – от енергично високо пеене до емоционален шепот по перфектен начин – кулминацията на завладяващ дует. И двата гласа сега звучат по-зряло от всякога!

Visions of Atlantis за “Pirates”: „Да бъдеш пират за нас означава да осъзнаваме напълно и да държим живота си в собствените си ръце, да живеем и мислим свободно, да възприемаме живота като приключение с цялата му светлина и тъмнина. С новия албум ние отваряме нова ера за Visions Of Atlantis , прегръщайки напълно идентичността, с която флиртуваме от няколко години – правейки музиката, която наистина резонира с душите ни. Продължаваме нашето пътуване, през по-тъмни води, по-тежки бури, където всичко служи като фон за личностното израстване и духовност. Ако “Wanderers” беше повече за светлата страна на нашия път, “Pirates” определено ни отвежда дълбоко в работа в сянка, където по пътя се сблъскваме с други видове чудовища!”

Епичното начало на албума е “Pirates Will Return“, която моментално омагьосва с припева си, подобен на химн, и демонстрира гъвкавостта от висок клас още от първата секунда. Visions Of Atlantis успяват да създадат своя собствена несравнима вселена от симфонична епичност, интензивен риф и най-вече впечатляващата вокална симбиоза на Clémetine Delauney и Michele Guaitoli. “Pirates” се движи напред със закачливи линии, като в могъщия „Melancholy Angel“, разбуждащото „Clocks“, зареждащото „Wild Elysium“ и величественото „Master The Hurricane“ – последното от които ще накара сърцето на всеки симфо-метъл ентусиаст да тупти по-бързо чрез перфектното си балансирана смесица от драматични припеви, тежка оркестрация и вокали. “Pirates” достигат до пристанището с хипнотизиращо „I Will Be Gone“, изграждайки драматична стена от звук с изпълнението на виртуоза Ben Metzner, който също се присъединява към „In My World“, „Master the Hurricane“ и „Heal The Scars“.

Това емоционално изживяване с дванадесет песни ви позволява да опитате солта на морето във въздуха и да прегърнете пустинята, която само истинските пирати познават!

Visions Of AtlantisPirates

1. Pirates will Return
2. Melancholy Angel
3. Master the Hurricane
4. Clocks
5. Freedom
6. Legion of the Seas
7. Wild Elysium
8. Darkness Inside
9. In my World
10. Mercy
11. Heal the Scars
12. I will be Gone