Amaranthe издадоха на 2 октомври 2020 своя актуален студиен албум “Manifest”.

Шведската банда казва: „“Manifest” е най-новата стъпка в еволюцията на Amaranthe, той е нашето най-смело изявление: Ние сме тук, за да останем, ние влагаме изключителна страст в това, което правим и няма да се спрем пред нищо в стремежа си за музикално съвършенство“!

След като те представиха синглите “Do Or Die“, “Viral“, “Archangel”, “Fearless“ и “BOOM!“, днес можем да видим и видео към оркестровата версия на “Crystalline“:

Amaranthe наскоро обявиха напускането на вокалиста Henrik “GG6” Englund Wilhelmson след 9 години с групата.

Той коментира: „Съжалявам да кажа, че имам някои тъжни новини за вас! Повече няма да бъда част от Amaranthe. След 2 години вкъщи, причинени от корона, нещо ме удари. Страшно ми хареса да съм в вкъщи със семейството си и започнах да мечтая да правя нещо друго. Нещо по-важно и също да НЕ прекарвам повече време далеч от децата си. По много причини също бавно спрях да се наслаждавам на живота на пътя с Amaranthe. Стана по-скоро работа и нещо, което бях принуден да правя. Не като в дните, когато се забавлявах през цялото време! Искам да благодаря на всички мои фенове за подкрепата ви през годините и обещавам, че ще се върна с убийствени неща от „GG6“ в бъдеще, когато настроението и креативността се върнат при мен! Наздраве за любов и късмет на Amaranthe в бъдеще.

Amaranthe споделиха : „Ние напълно уважаваме и разбираме решението на Хенрик и му желаем всичко най-добро в бъдещите му приключения. Хенрик наистина е един от най-големите гроулъри в света, както знае всеки, който го е видял да разкъсва песните ни на живо. Очакваме да видим с какво ще се захване по-нататък! Следете с неговите социални мрежи, за да сте в течение с предстоящата лудост на GG6! Шоутата това лято ще се изпълнят от двама специални гости, следете ни!

Amaranthe: “Manifest

1. Fearless
2. Make It Better
3. Scream My Name
4. Viral
5. Adrenaline
6. Strong (feat. Noora Louhimo)
7. The Game
8. Crystalline
9. Archangel
10. BOOM!
11. Wake Up And Die
12. Do Or Die

Bonus Tracks
13. 82nd All The Way (Sabaton cover)
14. Do Or Die (feat. Angela Gossow)
15. Adrenalina (Acoustic)
16. Crystalline (Orchestral)