Joe Bonamassa, най-трудолюбивият човек в блуса, издаде своя петнадесети студиен албум “Time Clocks” преди година – на 29 октомври 2022. Сега може да гледате още едно официално видео “Known Unknowns“.

Продуциран от дългогодишния сътрудник Kevin Shirley и смесен от легендата в индустрията Bob Clearmountain, “Time Clocks” е описан от китариста като „може би най-авантюристичният ми запис досега“.

Албумът е записан в Ню Йорк в Germano Studios/The Hit Factory, като към Bonamassa се присъединяват Steve Mackey (бас), Lachy Doley (пиано), Bunna Lawrie (диджериду), Bobby Summerfield (перкусии) и Anton Fig (барабани и перкусии), заедно с Mahalia Barnes, Juanita Tippins и Prinnie Stevens като бек вокали.

Китаристът разсъждава: „Преди двадесет години записах албум с кавъри, който в крайна сметка се нарича “Blues Deluxe”. Записан е в студиото на Bobby Nathan в Манхатън. Той улавяше енергия и цел, които винаги са останали с мен като артист“.

Живях в Ню Йорк по това време и времената бяха доста тежки. Седмичната ми рутина беше комбинация от бързи сесии, концерти и възможности, които изглеждаха малко и далеч. Бях гладен. Буквално и образно. Музикалният бизнес е труден, много труден. Особено в онези дни, когато големите лейбъли дърпаха всички конци и, в моя случай, всички хитове. Справих се благодарение на диета от фъстъчено масло и желе и юфка рамен, закупени в магазинче на ъгъла на 83 -та и Колумб авеню“.

Ето и новото видео, “Known Unknowns

Joe Bonamassa: “Time Clocks“:

1. Pilgrimage
2. Notches
3. The Heart That Never Waits
4. Time Clocks
5. Questions And Answers
6. Mind’s Eye
7. Curtain Call
8. The Loyal Kind
9. Hanging On A Loser
10. Known Unknowns