Групата представят ново видео, в което партнира с феновете си

Soundprophet направиха премиера на новата си песен и видео вчера, 4 март с концерт на живо в столичния клуб Тънка Червена Линия.

Бандата, характерна с интензивната емоция, която носи с изпълненията си на живо, я капсулира в малко над четириминутното видео на “Slavery“, в което участват и фенове на групата.

Миналата година алтернативната банда се завърна с нова авторска музика с елегията “Аntimatter“, а вчера показаха новата си продукция и то пред публиката, с която заедно създадоха видеото към новия сингъл. Групата си партнира с феновете, за да създаде въздействащ музикален клип, в който истински хора споделят автентичната си фенска страст, непримиримост и енергия. “Slavery” се носи динамично на крилете на свободата, бунта и постоянството в целите.

Новата песен, чиято визуална идентичност е дело на дъщерята на Пенко Скумов – фронтмен и автор на философските текстове на Soundprophet, е суров и емоционален химн, насочен към личното усещане на всеки, когато е в капана на система, която потиска и от която е трудно да се избяга. Рада Скумова, 19 г., е завършила Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“, специалност „Илюстрация“, от 2022-ра учи в Willem de Kooning Academie, Ротердам, специалност „Анимация“ и вече е работила визуално по продукциите на четири български банди.

Видеото към “Slavery” е по идея и изпълнение на творческия тандем Антония Гласкова и София Зашева, с които Soundprophet работят не за първи път. Те създават и визията към предишния видеоклип на бандата към песента “Antimatter“.

Вижте новото видео тук:

Следвайте Soundprophet в SpotifyBandcampFacebookInstagramYouТube.

Press & Management: Projector Plus