Tyler Bryant & The Shakedown издадоха чисто новото си EP с 6 песни „Dirty Work“ чрез собствения лейбъл на групата, Rattle Shake Records. Достъпен е във всички дигитални платформи, със специално издание на розов винил.

За да придружат изданието, Tyler и The Shakedown пуснаха и видеото към парчето „Thunder“.

Водени от пламенното свирене на Bryant, прочувственото писане на песни и присъствието на фронтмен, Tyler Bryant & The Shakedown вече издадоха пет студийни албума, като най-скорошният е техният критично оценен албум „Shake the Roots“ (2022). Той влезе бе сред най-добре оценените класически рок албуми според Ultimate Review 2022, докато сингълът „Bare Bones“ влезе в списъка за най-добра песен на 2022 г.

Настоящият състав на групата се състои от Tyler Bryant (водеща китара и вокали), Graham Whitford (ритъм китара) и Caleb Crosby (барабани)

„Dirty Work“ е второто предложение от нашия независимо притежаван и управляван лейбъл, Rattle Shake Records,“ обяснява Tyler, „Когато казахме на нашите фенове, че искаме да издаваме повече музика, за Бога, ние имахме предвид точно това!

Корицата на EP-то е вдъхновена от случайна среща. Tyler обяснява: „Бях на разходка в Нешвил и се натъкнах на розова количка. Просто стоях там и го гледах за минута, в страхопочитание колко страхотно изглеждаше. Толкова много ми напомни за моята китара, „Пинки“. Когато се прибрах вкъщи, преглеждах колекцията си от грамофонни плочи и намерих невероятен запис на Howlin’ Wolf, където китарата му беше облегната на стол. Грабнах китарата си и потеглих обратно към мястото, където вървях по-рано. На фона на обърканите погледи на минаващите непознати, сложих китарата си в мръсната ръчна количка и започнах да снимам, като я бутах на различни места. Имах чувството, че количката не само пасва на заглавието на албума, но визуално се връзва идеално с моята китара Fender. Развълнуван съм от обложката на албума и от факта, че това произведение е отпечатано върху розов винил!

Гледайте новото видео “Thunder” тук:

Tyler Bryant & The Shakedown – Dirty Work EP

1. Strike
2. Burnin’
3. Dirty Work
4. Sho Been Worse
5. Thunder
6. Fire & Brimstone