Както ви обещахме на фестивала Autumn Souls Of Sofia 2017 ще става все по-интересно. Следващата група, която прие да се включи в дните между 25 и 26 ноември ще забие истински пирон в ковчега на душевното ви спокойствие. Те идват от родината на блек метъла Норвегия и носят със себе си истински нихилизъм и човеконенавист. Ще ви поведат по мизантропичния път на лудостта на нечестива война, начело на която е самият Сатана. Основател и фронтмен на дяволската орда е емблематична за норвежката блек метъл сцена фигура. Той идва от група, чието име е синоним на Апокалипсис в Нордската митология.

Скъпи приятели, приветствайте техни Адски величества, Svarttjern! Имаме честта да ви предложим една незабравима вечер с тяхно участие.

Четири студийни албума и тринадесет години история, а всичко започва през 2003г., когато двамата братя HansFyrste и HaaN създават двучленен проект. Те обаче решават да присъединят още музиканти, за да могат да правят концерти и да издигнат групата на по-високо ниво. По-късно през същата година към тях се присъединяват Skabb, Grimdun и Fjellnord и Svarttjern и започват да работят по своето първо демо. Групата се съсредоточава върху създаването на свой собствен саунд. Skabb напуска и Terror заема мястото зад баса. Вече обновената група е готова за нови записи. Издаденото през 2008г. демо, наречено просто Demo е това, към което норвежците са се стремили толкова години. Демо-то обаче е било отпечатано в много малък тираж и разпратено предимно на отделни лейбъли.

Svarttjern подписват договор с Schwarzdorn Production и са готови за създаването на своя първи албум Misanthropic Path of Madness, издаден на 13 февруари 2009г. Един определено мизантрописки албум, който събира страхотни отзиви и оценки. През същата година норвежката орда подписва договор с Agonia Records и е готова за записи на втория си албум, издигайки екстремното си изкуство на следващо ниво. И това яростно изкуство на Svarttjern, смес от човеконенавистни кодове и TNBM застига света през 2011г. чрез албума Towards the Ultimate, издание на Agonia Records.

Следващите две години 2012-2013 норвежците посвещават на лайв изяви и всяване на Хаос сред мирните хора. В този период те решават да сложат край и на отношениата си с Agonia Records. В края на 2013г. Svarttjern започват работа по третия си албум и подписват с NoiseArt Records. Работата дава резултат и през следващата година излиза най-бруталният до момента албум на групата – Ultimatum Necrophilia. Същата година Svarttjern получават признание сред метъл средите и правят турнета с емблематични имена като Behemoth, Cradle of Filth, Inquisition и In Solitude. След реализирането на албума и успешните турнета норвежката орда е нетърпелива да се върне в студиото, за да даде на света поредната доза адска бруталност.

Годината на промени е 2015-а, в която Svarttjern сменят лейбъла си Noise Art Record със Soulseller Records, басистът Sgt.V напуска поради лични причини и е заменен с Malphas. Така се ражда Dødsskrik – четвъртият албум на бандата, който те гордо представиха на света през миналата година, а Svarttjern са готови отново да потопят света в Ужас и Хаос.

Фейсбук страница

Ако чувствате, че и вие принадлежите на същият този ужасяващ и брутален свят, а класическият норвежки блек метъл е вашето верую, то тогава отбележете си 25 и 26 ноемви 2017-а в календара.

Билетите за Autumn Souls Of Sofia 2017 до 1 април ще са на цена от 40 лева. Може да ги закупите от eticketsmall.com, както и на каса на ул. Раковски № 67 в София или в Магазин ЯКО!

Други потвърдили участие групи са:

Nocturnal Depression (Depressive Black Metal, Франция)

Imperium Dekadenz (Black Metal, Германия)

Saille (Black Metal, Белгия)

Fausttophel (Melodic Black-Death Metal, Русия-Украина)

Woebegone Obscured (Blackened Funeral Doom, Дания)

Khaospath (Ungodly Black Metal, Швеция)

MartYriuM (Blackened Industrial Death Metal, Малта)

Illumenium (Post Grunge, Естония)