Броени дни остават до дебюта на най-мащабния фестивал в България това лято

Броени дни остават до старта на най-мащабния семеен празник и дълъг парти уикенд в живописния Велинград ­– Аrte Feastival. Фестивалът отваря вратите на забавлението и започва официално в петък, 20 август, в 14:00, и продължава до късните часове на неделя, 22 август, с най-пъстрата, музикална и артистична, увлекателна и комедийна програма, представяна у нас. Четири основни сцени, осем обособени зони и над 40 артисти очакват хора от всички възрасти, цели семейства и шумни компании, за едно незабравимо преживяване във Велинград.  

Нетърпелива е не само публиката, но и световните и наши артисти, които стават част от Аrte Feastival. Пред български медии звездите от Босна и Херцеговина и хедлайнери на първата фестивална вечер, Dubioza Kolektiv споделиха колко обичат да се завръщат в България и обещаха премиера на част от най-новите си песни пред публиката във Велинград. Skye от Morcheeba, които ще се качат на сцената на 22 август, пък разкри с какво нетърпение бандата очаква отново да се срещне с верните си български фенове, колко се вълнуват пак да се завърнат към нормалния живот и да правят това, което най-много обичат.

Виж програмата на основната сцена по дни и часове на дебюта на амбициозния нов български фестивал ARTE Feastival тук:

Music Stage

Основната сцена на фестивала, на която големи усмивки ще ти подарят Dubioza Kolektiv, Goran Bregovic & Morcheeba. Освен тях, ще те срещнем и със Sandy Rivera, Mahmut Orhan, Roger Sanchez, Dub Pistols, Djaikovski, De Phazz, Деси Добрева и Dian Solo, Керана и Космонавтите, Контрол.

Young Power Stage

Arte Feastival представя специална младежка зона Young Power сцена, която всички деца и тийнейджъри няма да искат да напуснат заради участието на 100 Кила, Михаела Маринова, Михаела Филева, Dara, СкандаУ, Ballan, Victoria Georgieva, Павел и Венци Венц, Andreas the Magician.

Comedy & Cinema Club

Светът е оцелял, защото се е смял! Ела и се забавлявай заедно с Михаил Билалов, Майсторите на комедията – Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, Кръстю Лафазанов. Oсвен тях, твоята усмивка ще предизвикат и Веселина Бабаджанкова, Димитър Иванов – Капитана, Кючуков Комеди Шоу, дамите от Сценична треска – Стефания Колева, Богдана Трифонова и Здрава Каменова, както и с Венета и нейното „Когато порасна ще стана MILF“.

Chef’s Stage

Стани част от света на кулинарните експерти в България и научи тънкостите на вкусното готвене, плейтинга и магията на храната. На сцената ще бъдат Таньо Шишков, Биляна Йотовска, Бояна Рачева и Борис Тасев, Божана Кацарова, Джун Йошида, Реджеб Бадев и Светлана Илиева. Готов ли си?

Пълната програма по часове вече е налична и в pdf файл, който можеш да запазиш на телефона си за бърз и лесен достъп до всичко, което те интересува. 

В допълнение към премиум музикалното преживяване за всеки меломански вкус, ARTE Feastival предлага на публиката и пъстра селекция от забавления за цялото семейство и интензивни фестивални емоции – три дни, 20 часа на ден, без прекъсване, за да докаже, че България е готова за истинска, съвременна фестивална култура. Тридневната фестивална програма включва комедийни стенд-ъп спектакли в Comedy & Cinema Club, демонстрации на звездни шеф готвачи на живо, състезания по приготвяне на коктейли и надяждане на Chefs Stage, приключенски парк, арт зона, пазар на био производители и много други.

За посетителите, и възрастни, и деца, има предвидени непрестанни арт занимания, атракциони, игри, детски научен клас, магическо училище, часовете по танцова анимация и още – футболен дартс, билярд, туистър, баскетбол,футбол, подскачащи чували.

Ето и карта на фестивалната зона:

Полезна информация:

Къмпинг

В допълнение към богата леглова база на курортния Велинград, фестивалът предлага и комфортна къмпинг зона за палатки, която се намира на пешеходно разстояние от фестивалните зони и е оборудвана с мобилни тоалетни и душове, както и зона с достъп до електричество. Цялата информация за нея, може да откриете тук.

Билети

Различните  категории еднодневни и тридневни билети за ARTE Feastival са в продажба на Ticketstation.bg, в офис мрежата на EasyPay и в магазини „На Тъмно“ и са на цени от 60 до 150 лв.  Цената на билетите на място ще бъде 80 лв. за еднодневен билет и 150 лв. за тридневен пропуск. Децата до 10 години влизат с безплатен билет, който трябва да бъде заявен на ticketstation.bg, и да бъдат придружени от родител с редовен такъв. Подробна информация за останалите категории билети има на Ticket Station.

Билет със застраховка

За първи път в България, Fest Team предлага на посетителите на своите събития и прогресивната услуга: индивидуална застраховка на билета в партньорство с EuroIns. При различни непредвидими и неочаквани събития, при ситуации на злополука или акутно заболяване, ПТП, на път към събитието, положителен Covid-19 тест и други различни инциденти, всеки закупил застраховка, ще може да възстанови сумата за билета си.

Подробна информация за това какво покрива и какво не – индивидуалната застраховка на билета може да намерите тук.

За още АRTE Feastival информация – следeте www.artefeastival.bg и страниците на фестивала в социалните мрежи – Arte Feastival FB Event, https://www.facebook.com/artefeastival и https://www.instagram.com/artefeastival/.