Volbeat се разделят с китариста Rob Caggiano (на снимката по-горе).

Бивш член на Anthrax, той се присъедини към датските “Елвис метъл” рокери през 2013 г. и свири във всичките им албуми оттогава, от “Outlaw Gentlemen & Shady Ladies” от същата година до “Servant of the Mind” от 2021 г.

Не е посочена причина за раздялата – макар че изглежда сърдечна въз основа на публикациите на Volbeat в социалните мрежи, съобщаващи новината – и групата разкри, че техният „добър приятел“ Flemming C. Lund, от групата Arcane Order, ще свири на мястото на Caggiano по време на оставащите за 2023 шоута на Volbeat.

Известен музикант, текстописец и продуцент, Caggiano се присъединява към Anthrax като водещ китарист през 2001 г., появявайки се в албума от 2003 г. “We’ve Come For You All” и “The Greater Of Two Evils” от 2004 г. Той беше на сцената с групата по време на известното турне “Big Four” от 2010-2011 г., заедно със Slayer, Megadet и Metallica и той свири и продуцира албума “Worship Music” на Anthrax от 2011 г., получил одобрението на критиката.

През годините Caggiano също така спечели пет номинации за Грами като звукозаписен продуцент/китарист и е работил с много широк кръг от артисти, включително Cradle Of Filth, Anthrax, Volbeat, The Damned Things, H20, Jesse Malin и дори Bruce Springsteen.

Когато Caggiano беше привлечен като продуцент на датския хеви рок квартет Volbeat в началото на 2013 г., сътрудничеството беше толкова феноменално успешно, че той бързо беше поканен да се присъедини към групата. Aлбумът, който се получи, “Outlaw Gentlemen & Shady Ladies“, постигна голям успех в класациите от двете страни на Атлантика, както и “Seal The Deal & Let’s Boogie“.