Parlophone Records продължават преиздаването на каталога на Iron Maiden с “The Studio Collection – Remastered”. Вторият сет от албуми в диджипак формат ще излезе на пазара на 22-ри март.

Следвайки изданията на черен винил от 2014-2017 г. и дигитализирането на каталога за iTunes през 2015 г., в “The Studio Collection – Remastered” се включват ремастърираните записи от дигиталното издание излезнало през 2015-та. Албумите заместват наличния студиен каталог и всички заглавия ще бъдат достъпни във всички дигитални платформи.

Като бонус за колекционерите, един от записите от всяка група преиздания ще бъде наличен и в специално изработена кутия, която ще съдържа малка скулптура и ексклузивна нашивка.  За втората група, която излиза на 22-ри март, този албум ще бъде“Somewhere In Time”. 

Steve Harris, основателят и басист на Maiden, споделя: „Искахме да подобрим тези албуми от толкова дълго време и бяхме удовлетворени от ремастерите, които направихме през 2015 г. Помислих си, че записите ни никога не са звучали по-добре и сега, с новия звук, правилно решихме да ги направим достъпни и на дискове.”

Всичките 4 албума от втората вълна са налични за предварителна поръчка през studiocollection.ironmaiden.com.

“Powerslave”, Somewhere In Time“Seventh Son Of A Seventh Son” и “No Prayer For The Dying” в диджипак формат на Iron Maidenще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

2-ри етап на преиздаване: 22 март 2019

Powerslave / Somewhere In Time (standard/collectors) / Seventh Son Of A Seventh Son / No Prayer For The Dying

3-ти етап на преиздаване: май 2019

Fear Of The Dark (standard/collectors) / The X Factor / Virtual XI / Brave New World

4-ти етап на преиздаване: юли 2019

Dance Of Death / A Matter Of Life And Death (standard/collectors) / The Final Frontier / The Book Of Souls*

*не е ремастериран, но се появява в диджипак формат за първи пътВторият етап на преиздаване на “The Studio Collection – Remastered” включва албумите “Powerslave”, “Somewhere In Time”, “Seventh Son Of A Seventh Son” и “No Prayer For The Dying”, които ще излязат на 22-ри март

Iron Maiden продължават с тяхното Legacy Of The Beast турне през 2019-та, което ще се състои в Северна, Южна и Централна Америка, включващо и участие на фестивала Rock In Rio в Бразилия през Октомври. Турнето стартира в Европа през изминалата година, като бандата свири пред повече от 750 000 души по време на разпродадените концерти на стадиони, арени и фестивали. Турнето беше обявено от медиите като  събитието на лятото, което всеки трябва да види. Повече информация за билети може да намерите тук.