Полицията приема ситуацията за терористичен акт.

Взрив по време на концерт на американската тийн-любимка Ariana Grande в Манчестър. Има 22 жертви и над 60 ранени, съобщава Reuters, повечето от тях – тийнеджъри. Експлозията е станала около 00:30 българско време, в края на концерта. Пострадалите са настанени в шест болници в района на Манчестър. Концертът тази вечер беше първият от трите, които американската певица е планирала във Великобритания. На шоуто са присъствали над 21 000 зрители, основно тийнейджъри.

Reuters цитира американските власти, според които става дума за самоубийствена атака.  CNN съобщава за мъж, заснет на мястото на трагедията, който е идентифициран като възможно камикадзе.

Терористичната групировка ДАЕШ (ИД) е поела отговорността за атентата.

„От дъното на сърцето си, толкова съжалявам. Нямам думи“, написа в Twitter след кървавата баня Ariana Grande.

Организаторите на концерта съобщиха, че взривът е станал извън залата, в която се е провеждал концерта – “на публично място, докато хората са напускали залата”. Говорител на певицата заяви, че тя не е пострадала по време на атаката.

Създаден е специален щаб, които поддържа непрестанна връзка с полицейските власти в Манчестър. Прекратено е движението на всички влакове по близката жп линия заради инцидента. Районът на експлозията е бил отцепен от полицията, на място са изпратени десетки линейки и полицейски автомобили.