Изпълнение на живо на всяка песен от “The Queen Is Dead” ще излиза всяка седмица до издаването на разширения албум на 20 октомври

С наближаването на 20 октомври – датата на издаване на наскоро мастерираната и разширена версия на класическия албум на The Smiths “The Queen Is Dead”, Warner Bros. Records кани феновете да споделят своите спомени, свързани с песните от албума. Най-добрите може да разгледате тук: www.officialsmiths.co.uk.

Меломаните могат да споделят в Twitter и Instagram с хаштаг, съответстващ на песента – например #FranklyMrShankly или #ThereIsALightThatNeverGoesOut.

В допълнение Warner Bros. Records ще пускат редки лайв записи на всяка песен, във всички платформи, всяка седмица до издаването на албума. Заглавната песен, записана в Irvine Meadows, Laguna Hills на 28 август 1986, вече е достъпна – http://hyperurl.co/8ks7cy. Трябва да отбележим, че тези записи са различни от онези, използвани в “Live In Boston”, който влиза в разширената версия на албума.

“The Queen Is Dead” ще излезе дигитално и на физическо копие, включващи ремастерираната през 2017 версия на оригиналния албум:
• Делукс 3 CD/ 1 DVD бокс сет – включващ ремастерираната през 2017 версия на оригиналния албум; допълнителни записи на демота, Б-страни и алтернативни версии; албумът “Live In Boston”, записан в Great Woods Center For The Performing Arts на 5 август 1986; и DVD с мастеринга на албума от 2017 със 96kHz / 24-bit PCM стерео звук и “The Queen Is Dead – A Film By Derek Jarman”;
• 2 CD – включващ ремастерираната през 2017 версия на оригиналния албум и допълнителни записи;
• 5 LP бокс сет – включващ ремастерираната през 2017 версия на оригиналния албум и допълнителни записи, както и албумът “Live In Boston”.

„Не можеш да продължиш да записваш и да се надяваш, че публиката ти ще одобри материала ти, или че критиците ще са доволни, или че радио станциите ще те харесат.”, казва Morrissey. „Развиваш се само когато се замислиш дали анормалния учен гений ще те хареса – и скачаш с главата напред. The Smiths правят точно това в “The Queen Is Dead”.”

Johnny Marr добави: „Беше епично да работим по ”The Queen Is Dead” и да го изживеем.”

Албумът “The Queen Is Dead” ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.