Нощ с големите хитове на Whitesnake е гвоздеят в тазгодишното издание на Ямбол Рок Фест 2018.

На 15 септември, събота, на сцената в Градския парк ще забие оригиналният китарист на групата Bernie Mardsen. Легендата обещава разбиващ концерт в Ямбол с всички култови парчета на Whitesnake. Самият Bernie Mardsen формира първия състав на групата заедно с нейния основател David Coverdale и китариста Micky Moody. Той участва в седем албума и е съавтор на емблематични хитове като “Here I Go Again“, “Fool for Your Lovin” и др., които ще прозвучат и на ямболска сцена.

Тридневното рок-събитие стартира на 13 септември, четвъртък, с шеметен трибют на Guns N’ Roses, представен от унгарците Reckless Roses. Бандата е кръстена на книгата на Guns „Reckless Road“ и си е извоювала славата на една от най-добрите трибют групи в света. Момчетата от Будапеща пристигат за участие в Ямбол насред серията от концерти из цяла Европа.

Вторият ден на феста е запазен за българското участие – в лицето на прогресив хардрок бандата Кикимора. Фронтменът Николо Коцев е един от най-успешните български китаристи, свирил със световно известни музиканти. За събитието в Ямбол Кикимора готвят взривяващ микс от авторски песни и кавъри на мега рок класики. Датата е 14 септември, петък.

В програмата от 13 до 15 септември участват още: Seconday, Cross, Casual Threesome и Gang. Началото на концертите е в 20.00 часа. Вход свободен.

Организатори на Ямбол Рок Фест 2018 са община Ямбол и „Star Productions“.