Фестивал в памет на поета и музиканта на „Нова генерация“ Димитър Воев ще се проведе в София три поредни съботи около Димитровден, с начало 22 октомври.

Надсловът за пореден път е Улица „Нов живот“, по едноименната песен на Воев. За разлика от отбелязването на 20, а след това – и 25-годишнината след него обаче, тази година, за 30 години след Воев, негови последователи са решени да поканят всички ни на Ул. „Нов живот“ Вх. ХХХ – като 30 изписано с римски цифри, но и като три поредни Художествени интервенции, включващи по поне десет творби.

На 22 октомври от 15.00 ч. сте добре дошли в т. нар. Ап. 22 от Вх. Х на новооткритата “Алея Воев” в Борисовата градина, в зоната зад Лятната сцена, за да се включите като повече от зрители в генерацията на художествено-поетичен пърформанс. В рамките на събитието сте призовани да донесете свои снимки, вдъхновени от субкултурата на “тъмната вълна” и колективното сътворчество, свързана с Димитър Воев. Те ще са едно от свързващите звена към следващия Ап. 29 от Вх. Х на Ул. “Нов живот”.

В него на съответния 29 октомври от 18:00 ч. пък ще се превърне социален център “Фабрика Автономия”, на бул. „Тотлебен” 34Художествена работилница с групово осигурени художествени материали, експозиция и видео дарк парти ще съчетаят там новогенерационните заряди на множество поколения докоснати от Воев.

На 5 ноември от 18.00 ч. –  Вх. Х. Ап. 5, ще се открие изложба Ул. “Нов живот”, в Cryptid Art Space на “Димитър Трайкович” 1. Това ще бъде третата локация от фестивала, в третата поредна събота.

Сред имената на виновниците за трите Димитровденски съботи във Вх. ХХХ попадат тези на разнородни творци и културтрегери като Явор Боянов, Магда Сталева – Hex Pixie, Станислав Беловски, Павлета Димитрова, Вероника Петрова – Ронко, Fashiongore, Йон Марс, Дими Дедиков, Маргарита Омар, Даниел Адърски, Теменуга Мишкова, Галина Лачева, Ивайло Демидов – Ивашкин, На червено, както и Бистра Величкова, Стефан Иванов, Калоян Праматаров, Иван Димитров, Яна Пункина, Радослав Чичев, Александър Байтошев, Кристина Янкулова, Ася Радева, Златина Димитрова и др.

Линк към събитието във Фейсбук