След години на очакване, надежди и слухове – AC/DC се завърнаха с нов сингъл, “Shot In The Dark“. Новият албум излиза този петък, 13 ноември!

Легендарната група AC/DC ще представи първия си албум с нова музика от 2014 г. насам на 13 ноември! Power Up е 17-тата им студийна колекция, а за създаването й бандата отново работи в екип с продуцента Brendan O’Brien и звукоинженера Mike Fraser, които стоят зад проектите “Black Ice” от 2008 г. и “Rock Or Burst” от 2014 г. С максимален заряд за поне десетилетие напред AC/DC изстрелват 12 нови парчета, с които за пореден път гордо затвърждават наелектризиращото си звучене и неповторимата си енегрия.

За да подгреят сцената за Power Up AC/DC издадоха и сингъла “Shot In The Dark”, с участието на пълния състав на бандата – Angus Young [китара], Brian Johnson [вокал], Cliff Williams [бас китара], Phil Rudd [барабани] и Stevie Young [ритъм китара].

Днес те представиха още един сингъл, “Realize“:

Power Up излиза в няколко формата – дигитален, CD, винил и делукс версии, които със сигурност ще разтърсят света на колекционерите и най-върлите фенове на AC/DC. Лимитираната версия –  единствен по рода си Power Up делукс бокс, е върховният фен подарък, а с едно натискане на бутона отстрани на кутията, неоновото лого на бандата светва и мигновено зазвучава интрото на “Shot In The Dark” от вградената колонка. Кутията съдържа целия CD пакет, книга от 20 страници с ексклузивни снимки и USB зарядно, с което боксът да може винаги да бъде зареден. 

Предварителни поръчки на физически носител в MusicMall.bg!

Албумът ще бъде пуснат на пазара в обичайните формати, включително 180г винил, а версията на жълт винил може да бъде поръчана само на официалния сайт на групата.

AC/DC – “Power Up“:

1. Realize
2. Rejection
3. Shot In The Dark
4. Through The Mists Of Time
5. Kick You When You’re Down
6. Witch’s Spell
7. Demon Fire
8. Wild Reputation
9. No Man’s Land
10. Systems Down
11. Money Shot
12. Code Red

AC/DC са една от най-влиятелните рок банди в историята, с повече 200 милиона продадени копия на албумите си в цял свят, над 71,5 милиона от които само в САЩ. Студийният проект “Back in Black” се отличава като “най-продаваният албум на група за всички времена“ и “третият най-продаван албум на артист“, с глобални продажби от над 50 милиона копия до момента. Бандата е приета в престижната Зала на славата на рокендрола през 2003 г. и печели първата си награда Грами в категория “най-добро хард рок изпълнение“ за “War Machine” през 2010 г. AC/DC продължават да разпродават стадиони на различни континенти, да продават милиони албуми годишно и да генерират милиарди стриймове. А сега се зарвъщат с “Power Up“! 

След като на 28 септември в своите социални мрежи публикуваха кратко видео с емблематичното лого на бандата, австралийските рок гиганти намекнаха за заглавието на продължението на албума “Rock Or Bust” от 2014 г., със стартирането на чисто нов уебсайт. В него има и форма за записвания със заглавие “Power Up“.

Адресът на уебсайта е включен и в плакат, съдържащ същата моментално разпознаваема мълния и думите „Are you ready SYD PWR UP“. Той мистериозно се появи пред старата гимназия на Angus Young, Ashfield Boys.