Amplifier изглежда са една от най-добре пазените тайни на британската рок сцена

Въпреки своята 18-годишна история, издадените 5 студийни албума, няколко EP-та и вече над 1000 изнесени концерта, Amplifier остават не достатъчно познати извън пределите на родината си. Като звук те виреят някъде на границата на прогресив/спейс/олтърнатив рока, с вокални хармонии, напомнящи късните Beatles и накъсани, запомнящи се китарни рифове. В първите си години бяха на крачка от огромен комерсиален успех (“Insider”), но изглежда сами предпочетоха да останат на границата на мейнстрийм и ъндърграунд и да продуцират сами третия “Octopus”. Новия “Trippin’ With Dr Faustus” също е продуциран от групата.

Албумът започва ударно, “Rainbow machine”, “Freakzone” и “Kosmos” са супер точно подбрани за началото – накъсан барабанен ритъм, гръмовен бас и тежки китарни рифове. Налице са някои малки изненади, например акустичната “Anubis” – една съвсем различна страна на бандата, продължаваща вокалните хармонии, но заради липсата на тежкия китарен звук тук нежните вокали буквално излитат.

Като цяло “Trippin” е още един успешен запис в невероятно последователната дискография на Amplifier. Това е албум, който ще зарадва всеки техен фен, а дано им спечели и нови. Трябва да призная, че ми трябваха няколко завъртания на албума, за да могат масивните рифове да пуснат корени и да свикна с ефирните вокали, които украсяват грууви-атмосферата.

Trippin’ With Dr Faustus” излиза този петък, 14 юли. Предварителни поръчки – на amplifierband.com