Китаристът на Duran Duran Andy Taylor обяви първия си солов албум от повече от 30 години, “Man’s a Wolf to Man“.

Албумът бележи първата му нова музика, откакто стана известна диагнозата му четвърти стадий на рак на простатата. Битката на Taylor с болестта, заедно с пандемията, забавиха завършването на албума.

Когато започнах да пиша този албум, беше началото на хаоса – 2016, 2017 г.“, обясни Taylor в прессъобщение, отбелязвайки как действията на хората по време на пандемията са повлияли на работата му. „Man’s a Wolf to Man е доста подходящо заглавие. След като живях там, имах деца там, имах невероятна кариера там, познавам Америка много добре. И когато наблюдавате срива и крайностите, колко бързо хората се превърнаха в яростни врагове.

Е, Man’s a Wolf to Man е за това как човекът е най-лошият си враг и ще се държим като глутница вълци спрямо другия си човешки враг“, отбеляза китаристът.

Можете да чуете първото парче от албума, “This Will Be Ours“, по-долу. “Man’s a Wolf to Man” ще бъде пуснат на пазара на 8 септември и вече е достъпен за предварителна поръчка. Списъкът с песните на албума може да бъде намерен по-долу.

Taylor продължава да се лекува от рака и според съобщенията участва в следващия албум на Duran Duran. Групата ще спре за кратко турнето си в Северна Америка, за да изнесе благотворителен концерт за Taylor в Северна Калифорния на 19 август.

Andy Taylor – “Man’s a Wolf to Man

1. “Man’s a Wolf to Man”
2. “Influential Blondes”
3. “Did It for You”
4. “Try to Get Even” (Featuring Tina Arena)
5. “Reachin’ Out to You”
6. “Getting It Home”
7. “The Last Straw”
8. “This Will Be Ours”
9. “Gotta Give” (Featuring Gary Stringer)
10. “Big Trigger”
11. “Man’s a Wolf to Man” (reprise)