Новият Antimatter се нарича “A Profusion Of Thought” бе издаден вчера, 18 ноември.

Лидерът на забележителната група, Mick Moss, обяви детайли около новото издание на бандата през август: “Днес е моят 47-ми рожден ден и съм извънредно щастлив да обявя следващия албум на Antimatter.

Всеки албум, който съм написал или съм бил част от писането, е резултат от дълъг период на композиране, където в крайна сметка се оказвам с твърде много песни за едно издание. Това неизбежно означава, че на всеки няколко години архивът ми се запълва с още 4 или 5 песни, които никога няма да бъдат чути, тъй като всеки албум е обвързан с конкретна концепция (не мога просто да взема тези песни за следващото издание, тъй като са концептуално чужди).

Преди няколко години разбрах, че когато умра, тези песни ще умрат с мен, така че си поставих за задача да спася 10 песни от бездната. Това са песните, които никога нямаше да чуете, алтернативна реалност, скрита в сенките.

Изваждането на тези неща, закърпването на дупки и завършването на песни, започнати преди години, беше труд с много любов. („Breaking The Machine“, първоначално предназначена за „Lights Out“, беше започната през 2001 г., изоставена бързо след това и завършена през 2021 г).

Най-странното чувство е всъщност да издаваш забранените братя и сестри на песни от Leaving Eden, Planetary Confinement, Black Market Enlightenment, The Judas Table, Fear Of A Unique Identity и Lights Out.

Както винаги, погледнете в Instagram Stories, където ще споделям малки фрагменти от текстове, видеоклипове и снимки от записа. Знам, че всички се зарадвахте с това за последния албум.

Ще се видим през ноември, когато ще изпълня някои от тези песни на живо”

Слушайте целия албум тук:

Antimatter “A Profusion Of Thought”

  1. No Contact
  2. Paranoid Carbon
  3. Heathen
  4. Templates
  5. Fold
  6. Redshift
  7. Fools Gold
  8. Entheogen
  9. Breaking The Machine
  10. Kick The Dog

Следва и кратко турне, с което бандата ще представи новия си материал:

Nov 19 2Progi, Poznan, PL
Nov 20 Klub Zaścianek, Krakow, PL
Nov 21 Remont, Warsaw, PL
Nov 22 Wahadlo, Brzesc Kujawski, PL
Nov 25 Metropool, Enschede, NL
Nov 26 De Boerderij, Zoetermeer, NL