Лидерът на забележителните Antimatter, Mick Moss, обяви детайли около следващото издание на бандата.

“Днес е моят 47-ми рожден ден и съм извънредно щастлив да обявя следващия албум на Antimatter.

Всеки албум, който съм написал или съм бил част от писането, е резултат от дълъг период на композиране, където в крайна сметка се оказвам с твърде много песни за едно издание. Това неизбежно означава, че на всеки няколко години архивът ми се запълва с още 4 или 5 песни, които никога няма да бъдат чути, тъй като всеки албум е обвързан с конкретна концепция (не мога просто да взема тези песни за следващото издание, тъй като са концептуално чужди).

Преди няколко години разбрах, че когато умра, тези песни ще умрат с мен, така че си поставих за задача да спася 10 песни от бездната. Това са песните, които никога нямаше да чуете, алтернативна реалност, скрита в сенките.

Изваждането на тези неща, закърпването на дупки и завършването на песни, започнати преди години, беше труд с много любов. („Breaking The Machine“, първоначално предназначена за „Lights Out“, беше започната през 2001 г., изоставена бързо след това и завършена през 2021 г).

Най-странното чувство е всъщност да издаваш забранените братя и сестри на песни от Leaving Eden, Planetary Confinement, Black Market Enlightenment, The Judas Table, Fear Of A Unique Identity и Lights Out.

Както винаги, погледнете в Instagram Stories, където ще споделям малки фрагменти от текстове, видеоклипове и снимки от записа. Знам, че всички се зарадвахте с това за последния албум.

Ще се видим през ноември, когато ще изпълня някои от тези песни на живо”

А докато очакваме новия Antimatter, може да чуете “Perdition Mirror” на MMXX с вокалите на Mick Moss, която бе издадена в края на миналата седмица: