Австрийската симфоник/прогресив/пауър метъл група Serenity ще свири в София

Професионалният път на Serenity започва през 2004 г. в Тирол, Австрия. До момента групата има пет издадени дългосвирещи албума. Още в самото начало на кариерата си са поканени за откриваща група на концерт на Ronnie James DIO в родината си и публиката приема възторжено песните им, базирани на солидни метъл рифове, но с много мелодии, оркестрални секции и аранжименти, писани за няколко гласа. Първото им демо “Engraved Within”, издадено през 2005 г., получава изключително добри рецензии в цяла Европа и става „Демо на месеца“ в най-престижните немски специализирани списания Rock Hard и Metal Hammer. Следват договор с Napalm Records, издаване на първия им албум “Words Untold & Dreams Unlived” и турнета в Европа с Morgana Lefay, Sacred Steel, Threshold, Machine Men, Communic, Kamelot и др. След издаването на албумите “Fallen Sanctuary” през 2008 г. и “Death & Legacy” през 2011г. и растящата популярност на групата, следват турнета с Delian, Van Canto, Xandria и първо участие на легендарния фестивал Prog Power USA, където печелят много нови фенове и в Щатите. В издадения през 2013 г. албум “War of Ages” французойката Clementine Delauney се явява като двойник на вокалиста Georg Neuhauser и разширява и обогатява звученето на групата.

През януари/февруари 2016 г. Serenity издават петия си албум, озаглавен “Codex Atlanticus”. Прес релийзът за него гласи: Serenity не издадоха просто един албум, синфоник метъл гигантите канят слушателя на истинско епично пътешествие през вълнуващите светове на изкуството и науката! Монументални оркестрални аранжименти се срещат с бесни рифове и красиви мелодии.

Тук можете да прочетете двете хвалебствени ревюта за “Codex Atlanticus” в сайта Metal Archives:

Още информация за Serenity можете да намерите тук:

www.facebook.com/serenityaustria

www.serenity-band.com/

13923455_1948987568661374_3070231595254091832_oКонцертът на Serenity ще бъде на 13-ти октомври в клуб Live & Loud на ул. „Позитано” №8 в София. 100 броя билети са в продажба в мрежата на ETicketsMall и онлайн на www.liveandloud.net на цена 18 лв. След това цената ще се вдигне, а в деня на събитието(ако има останали билети) ще се продават само на входа на клуба. Бройката им е ограничена и препоръчваме да се подсигурите отрано.

Очаквайте информация за подгряващи групи и други подробности!