Biffy Clyro анонсираха амбициозното, световно лайвстрийм изпълнение в Glasgow на 15 август, за да маркират издаването на новия албум “A Celebration of Endings” предния ден.

Simon Neil, James Johnston и Ben Johnston ще изпълнят албума от началото до края за първи път. То няма да бъде ограничено само до рамките на сцената, а ще се възползва от допълнителното пространство в залата. Бандата ще изпълнява на различни места, за да създаде уникално и истински специално преживяване, което да отрази музикалното пътуване “A Celebration of Endings“.

Наистина сме развълнувани да приветстваме “A Celebration of Endings” с такова амбициозно изпълнение на живо в едно от любимите ни места. Много би ни харесало да свирим на живо пред феновете ни по света, но, след като това е невъзможно, ще представим най-големия ни албум невъобразимо в домовете ви”, казва Simon Neil.

Шоуто ще предаде наелектризиращата енергия от изпълненията на бандата по арените с интимността на акустичния подход от турнетата по екраните ви. Също така Biffy Clyro ще изпълнят селекция от други любими песни от предишни албуми по време на саундчека им, които ще бъдат подбрани преди представянето на албума.

Глобално шоуто може да бъде гледано в YouTube, с билети на цени от £16 в продажба на biffyclyro.com/livestream/. Събитието е налично за целия свят, започвайки от следните часове:

Livestream #1 – UK & Ireland 8pm BST / IST – Saturday 15th August

Livestream #2 – Europe: 9pm CEST / 8pm BST – Saturday 15th August

Livestream #3 – North America & Central/South America: 6pm PDT / 9pm EDT – Saturday 15th August 

Livestream #4 – Australia, New Zealand and Asia: 8pm AEST / 10pm NZST / 7pm JST and KST – Sunday 16th August

A Celebration of Endings” е наличен за предварителна поръчка тук. Ще бъде издаден на плоча, цветна плоча (ексклузивно в независимите магазини), диск с изображение (ексклузивно в HMV), CD, лимитирано издание на касета и в дигитален формат. Специално издание на плоча за колекционерите също ще бъде налично ексклузивно тук. “Instant History“, “End Of” и “Tiny Indoor Fireworks” ще бъдат осигурени за незабавно теглене за феновете, предварително поръчали албума.