Biffy Clyro трябваше да издадат новия си албум “A Celebration of Endings” 15 май, но се наложи да го отложат за 14 август. Получавате малка компенсация с още един нов сингъл, “Tiny Indoor Fireworks“.

Възприемайки свежо звучене и интуитивната сила на корените си, скорошните парчета на Biffy Clyro “Instant History” и “End Of” целят за заинтригуват феновете и да покажат какво можем да очакваме от амбициозно електрическия нов албум “A Celebration of Endings“.

Tiny Indoor Fireworks” е най-добрия директен рок химн, който някога са писали, някак си енергичен, мелодичен и лек, докато в същото време се усеща толкова толкова естествен, че можете да си представите как е завършен за минути. Лирически е весела заявка на обет на промяна на себе си към по-добро, но ключовата фраза– “Pray for the better days” – отвежда към ново чувство на уместност в настоящата ситуация.

Tiny Indoor Fireworks” идва, когато Biffy Clyro се подготвят да свирят на виртуалното събитие на Radio 1 Big Weekend UK 2020, което ще се проведе между 22 и 24 май. Бандата продължава да е заета, колкото изолацията позволява, присъединявайки се към Live Lounge Allstars за оглавяващата класации тяхна версия на “Times Like These” на Foo Fighters. Също така Simon Neil задълбочи разширения каталог на бандата с редовни серии акустични сесии. Хедлайнерското турне Biffy Clyro в Обединеното Кралство и Ирландия е насрочено да започне през септември. Вижте официалния уебсайт за пълния списък с дати.

A Celebration of Endings” се очертава да бъде нова огромна ера в кариерата на Biffy Clyro. “Instant History” е определен за Annie Mac’s Hottest Record in the World и прекара осем седмици в Radio 1’s A-list. Други A-list допълнения включват Absolute, Radio X и Virgin. В последствие премиерата на “End Of” се появи и при Zane Lowe в Beats 1.

Работейки отново с Rich Costey, подходът на бандата към албума е прост. Подходът към бандата за създаването на най-доброто е простичък. Дръж нещата свежи и си отваряй широко очите за това, което правиш. Изненадвай другите и себе си. Предизвиквай границите си. Резултатът е прогресивно мислене, което възприема радостта от променящите се неща. На персонално ниво това може да е връзка, която е стигнала до точката, в която най-добре и за двете страни е да се разделят. А в по-широк спектър – отстояваш това, в което вярваш.

“A Celebration of Endings” е наличен за предварителна поръчка на https://biffyclyro.co/acelebrationofendings. Ще бъде издаден на виник, разноцветен винил (ексклузивно в подбрани инди магазини), CD, касета и в дигитален формат. Специална книжка също ще бъде ексклузивно достъпна от https://store.biffyclyro.com/. “Tiny Indoor Fireworks”, “End Of” и “Instant History” са достъпни за незабавно теглене за феновете, предварително поръчали албума.

Biffy Clyro: “A Celebration Of Endings“:

01. North Of No South
02. The Champ
03. Weird Leisure
04. Tiny Indoor Fireworks
05. Worst Type Of Best Possible
06. Space
07. End Of
08. Instant History
09. The Pink Limit
10. Opaque
11. Cop Syrup