Сензационният Devin Townsend Project ще се представи за първи път на живо у нас – на 22 септември 2017 в Античния театър в Пловдив.

Devin Townsend Project PosterЕпичното шоу ще се състои от две части – в първата, Devin Towsend и групата му ще излязат на сцената заедно с Оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригентството на Левон Манукян, за да представят хитове, избрани от феновете в допитване, което предстои да бъде обявено в официалния сайт на музиканта, а във втората ще бъде представен легендарният албум “Ocean Machine“ по повод 20-тата годишнина от неговото излизане.

Билетите за концерта вече се продават екслузивно в системата на Eventim.bg. До 22 юни – цените са следните 45 лв (страничен сектор), 55 лв (обикновени), 65 лв (silver) и 80 лв (golden circle). От 22 юни до деня на концерта, цената се покачва с 5 лв във всяка категория.

Шоуто е част от седмото издание на организирания от радио “Tangra Mega Rock“ световен музикален форум “Sounds Of The Ages“.

На следвашия ден – 23 септември, ще имаме невероятния шанс да гледаме в Античния театър и легендарния Manfred Mann’s Earth Band (промо билети).

Devin Towsend избухна още през 1993, когато една 21-годишен бе поканен да пее всички водещи вокали в соловия албум на Steve Vai – “Sex & Religion“.

Там лудият канадец се сработи впечатляващо с гениалния китарист и барабаниста Terry Bozzio (Frank Zappa) и басиста T.M. Stevens.

След това, за да избяга от сянката на Vai, той продължи с проекта Strapping Young Lad, а след това като Devin Townsend и с актуалния Devin Townsend Project.

Известно време работи и с басиста Jason Newsted (Metallica) и винаги привлича около себе си супер музиканти.

Често наричат Devin Towsend – “Frank Zappa на 21 век“, но самият той скромно отлонява сравнението и стеснително приема множеството награди – няколко “Джуно“ в Канада, както и различни престижни отличия в Европа – на “Metal Hammer“, “Prog mag“ и други.

Devin Townsend Project се очаква с нетърнпение и от години от феновете у нас. Тази мечта ще се сбъдне на 22 септември 2017 в Античния театър.

Пловдив – европейска столица на културата 2019!

devin_map

 

Още за концерта – в раздел “Календар“:

Devin Townsend Project – 22 септември 2017 – Античен Театър Пловдив