Година след американското издание, на нашия пазар пристига първата биография на фронтмена на Soundgarden и Audioslave.

“Total F*cking Godhead – Биографията на Крис Корнел” изследва невероятния живот и музика на фронтмена на Soundgarden и Audioslave, Chris Cornell.

Това е историята на един творец, пресъздал своя вътрешен свят в песни, които докоснаха сърцата на милиони по целия свят и превърнаха Cornell в една от най-големите музикални икони.

Тя написана след задълбочени изследвания на базирания във Вашингтон музикален журналист Корбин Рийф, който е писал за Rolling Stone, Billboard, Uproxx, The Seattle Times и други.

„Прекарах последната година в интервюта и проучване и не мога дори да опиша колко съм развълнуван да стартирам това начинание“, написа той.

Разположена на 384 страници, книгата излезе в САЩ на 28 юли 2020 от Post Hill Press и е налична също под формата на аудиокнига където разказвач е Michael Butler Murray.

Година по-късно, благодарение Петър Хераков (на когото дължим и “Всички обичат Сиатъл”), на преводача Павел Величков и на издателство “Симолини 94”, тя ще бъде на разположение и на българските меломани.