В ново интервю пред The Guardian Björk обяви, че новият ѝ албум, който трябва да излезе тази есен, ще е озаглавен “Fossora“.

Две от песните в албума – “Sorrowful Soil” и “Ancestress“, са посветени на майката на исландската певица, Hildur Rúna Hauksdóttir, която губи живота си през 2018 г.

Fossora” ще включва колаборации със Serpentwithfeet и индонезийската пънк група Gabber Modus Operandi, както и композиции с участието на сина на Björk Sindri и дъщеря ѝ Doa.

През октомври миналата година Björk разкри пред исландската национална телевизия RÚV, че наследникът на “Utopia” (2017) е “за хора, които си правят клубове в дневната си” по време на локдауните заради пандемията. Също така повечето от песните са с темпо 80-90 удара в минута, тъй като това е и темпото, с което Björk ходи.

В новия албум има много спокойствие в първата част на песните, но в последната една минута от тях звученето става клубно“, добавя Björk. По предложение на мениджъра на исландката, тя ще стартира и серия от посветени на дискографията й подкасти, която също ще бъде пусната през есента.