Björk: “Fossora”

Björk се завръща с десетия си албум, озаглавен “Fossora”, женски род на думата от латински за някой, който копае.Албумът е органичен, просторен, има дълбочина и нежност. Изключително произведение, което е комплексно, но същевременно лесно смилаемо. Björk отново дава всичко от себе си в този зашеметяващ албум.

Pixies: “Doggerel”

Осмият студиен албум на Pixies е зрял, но първобитен запис, включващ ужасяващ фолк, раздвижващ поп и брутален рок. “Този път пораснахме. Вече нямаме песни с продължителност под 2 минути. Имаме малки почивки, по-конвенционални аранжименти, но запазихме характерните за нас обрати”, коментира китаристът Joey Santiago.

“Опитваме се да правим големи, смели и оркестрирани неща. Наистина ми харесва да свиря пънк материала, но той просто не може да се създаде по изкуствен начин. Има друг начин да се направи това, има други неща, които можем да направим с тази изключително специална енергия, с която се сблъскваме”, добавя фронтменът Black Francis.

Slipknot: “The End, So Far”

Легендарните икони от Айова издават дългоочаквания си нов албум. Продуциран от бандата и Joe Barresi, The End, SoFar включва изненадващия сингъл на групата от 2021 г. “TheChapeltown Rag” и е наследник на успешния им албум от 2019 г. “We Are Not your Kind”, с който Slipknot отбелязаха за трети пореден път първа позиция в Billboard 200 и дебютираха като номер едно в Класацията за албуми на Обединеното кралство.