Българската рок група Krekhaus, която преди три месеца издаде дебютния си дългосвирещ албум, публикува нов видеоклип на втория си сингъл Resist.

Онлайн вече можете да намерите видеоклипа към втория сингъл от дебютния дългосвирещ албум на родната рок група Krekhaus. Сингълът, наречен Resist, е микс между алтернативен рок и пост-пънк.

Видеото, издържано в черно-бяло, е дело на режисьора Пламен Георгиев, работил по видеоклипове на италианската звезда Тициано Феро. В кадрите има заигравка с венецианските маски от Commedia dell’arte. Това е втори клип от албума на групата „Gutenachtstrasse” (буквално Улица „Лека нощ”), издаден с подкрепата на Национален фонд „Култура”.

На фейсбук страницата на групата бе обявена и новината, че дебютният албум на „Krekhaus“ ще бъде представен и пред публиката на три международни фестивала.

Българската група е букната да свири на първото издание на европейския шоукейс фестивал „Future Echoes“ в Швеция – нов проект на Петер Аштед. Аштед е едно от най-влиятелните имена на световната шоукейс сцена и основател на най-големия шведски шоукейс фестивал „Live at Heart“, който обяви участието на българската група в програмата на новия си фестивал преди месец.

През октомври пък родните музиканти се отправят към Ню Йорк, за да свирят в рамките на световния фестивал „Mondo NYC“ – шоукейс фестивал и професионална конфереция, на която артистите имат шанса да представят музиката си пред добре познати имена от световната музикална индустрия. Само близо 50 изпълнители от цял свят се очаква да вземат участие в „Mondo NYC“, като „Krekhaus“ е първата група от България, някога канена да свири в рамките на фестивала.

Веднага след пускането на втория си музикален клип, групата обяви и новината, че през септември предстои да участва и на престижния фестивал „Waves Vienna“ в Австрия.

Сингъла Resist можете да чуете тук:

Може да видите бандата още този уикенд в рамките на фестивала Music Daze в Пловдив: