Представянето на музикалната биографична драма “Бохемска рапсодия” надхвърли всички очаквания в дебютния уикенд на лентата в Щатите.

Филмът беше разпространен в около 4000 киносалона и реализира над 50 млн. долара, предаде “Ройтерс”. Това беше достатъчно лентата да изпревари другите нови заглавия – фентъзито “Лешникотрошачката и четирите кралства” и романтичната комедия Nobody’s Fool.

По този начин “Бохемска рапсодия” се превърна в най-добре представилия се в дебютния си уикенд по кината биографичен мюзикъл. Така лентата, разказваща историята на Фреди Меркюри, остава единствено зад “Бандата от Комптън” – филм от 2015 г., посветен на рап групата N.W.A, който събра 60,2 милиона долара приходи през първия си уикенд.

Бохемска рапсодия” е заснет от Брайън Сингър, режисьор на “Обичайните заподозрени”, “Х-мен”, “Супермен се завръща”.

Главната роля в “Бохемска рапсодия” е поверена на Рами Малек, който се превъплъщава във вокалиста на Queen Фреди Меркюри. Филмът е с бюджет около 50 млн. долара и раздвои мнението на критиците, като в същото време грабна сърцата на публиката, която го е оценила с 96% в сайта Rotten Tomatoes.

В същото време “Лешникотрошачката и четирите кралства” (продукция на “Дисни”) разочарова с представянето си в боксофиса, изкарвайки едва 20 млн. долара при бюджет от 125 млн. долара. Филмът с участието на Кийра Найтли и Макензи Фой не беше приет добре от критиката, която му отреди едва 34% в Rotten Tomatoes.