Сиатълската рок група Candlebox разкри подробности за последния си студиен албум, “The Long Goodbye“, който трябва да излезе в петък, 25 август, чрез Round Hill Records.

Празнувайки 30 години успех, Candlebox завършва дългата си и влиятелна кариера с “The Long Goodbye“. Новата колекция от 10 песни, продуцирана от Don Miggs, открива, че групата прави равносметка на развиващата се зрялост, мимолетното време и трайната любов, като същевременно все още рита в задника. В допълнение към тежкия водещ сингъл „Punks“, „The Long Goodbye“ включва подигравателното изявление за независимост „What Do You Need“, със съавтор Nick Brown от алтернативната рок група Mona, който също се появява в песента и мрачната, атмосферична “Elegante“, където Kevin се гмурка стремглаво в творческа игра на думи, докато Miggs и групата имитират синт-поп атмосфера с китари и барабани. На друго място е акустичният “Maze” и “Cellphone Jesus“, където Kevin позволява част от мирогледа му да проникне, докато търси знак отгоре за едно увредено общество.

Candlebox — Kevin Martin (вокали), Adam Kury (бас), Brian Quinn (китара), Island Styles (китара), BJ Kerwin (барабани) — в момента са на път за тяхното прощално турне, прекосявайки страната до началото на есента с колегите рокаджии 3 Doors Down като директен съпорт на тяхното огромно турне “Away From The Sun” в допълнение към серия от хедлайн концерти.

След първия сингъл от албума, “Punks“, днес може да чуете още едно ново парче, “What Do You Need“:

Candlebox “The Long Goodbye”:

01. Punks
02. What Do You Need ft. Mona
03. Elegante
04. I Should Be Happy
05. Nails On A Chalkboard
06. Ugly
07. Maze
08. Cellphone Jesus
09. Foxy
10. Hourglass

Излезли от процъфтяващата гръндж сцена на Сиатъл в средата на 90-те, Candlebox бързо намериха мейнстрийм успех със своите дълбоки, лирично задвижвани мелодии и големи радио хитове – „Far Behind“, „You“ и „Cover Me“, които придвижиха нагоре в класациите – дебютен албум, определящ запис на десетилетието, продаден в повече от четири милиона копия по целия свят. Следващият им албум, “Lucy“, спечели платинен сертификат и затвърди Candlebox като голямо име в процъфтяващата алтернативна рок сцена. Въпреки че комерсиалният успех на първия албум изигра ключова роля в траекторията на групата към върха, техните сурови и безапелационно честни изпълнения на живо в крайна сметка затвърдиха мястото им сред елита на Сиатъл. През 1998 г. Candlebox издават “Happy Pills“, който ще бъде последният им албум, преди да излязат в пауза от 2000 до 2006 г. През 2008 г. групата се реформира и издава четвъртия си албум, “Into The Sun“, и тръгва по пътя за първия време за 10 години, обикаляйки планетата и издавайки “Alive In Seattle“, албум на живо, който включва песни от всяка епоха от тяхната кариера. 2016 г. отбеляза триумфалното завръщане на Candlebox с издаването на “Disappearing In Airports“, класически рок албум, приветстван от много критици и фенове като най-добрата им работа от години. Синглите „Vexatious“ и „Supernova“ доведоха албума до дебют на #9 в класациите на Billboard и стимулираха множество турнета в САЩ и международни турнета, включително участия на големи фестивали в Carolina Rebellion, Welcome To Rockville и Lollapalooza Chile. Докато тези емблематични рокаджии пламтят с пълна пара оттогава, като издадоха албума си „Wolves“ през 2021 г. и наскоро издадоха акустичен албум на живо „Live At The Neptune“, Kevin и Candlebox обявяват прекратяването на кариерата си през 2023 г., но те няма да си тръгнат тихо.

“The Long Goodbye” в крайна сметка е изявление, документ за група, която някак си е оцеляла в епоха, която трагично се оказа твърде съблазнителна за някои от колегите им, за да остане не само успешна, но и актуална. И след като Candlebox приключи всичко в края на годината, хитовете ще продължат да живеят, заедно с наследство, което служи за вдъхновение на младите пънкари, които идват след тях.

Candlebox са:  

Kevin Martin – вокал
Brian Quinn – китара
Island Styles – китара
Adam Kury – бас
BJ Kerwin – ударни