Casual Threesome са група на десет години, но едва през миналата – издадоха дебютния си албум CASUALTIES.

Десет години са точно необходимото време, за което от трио, което прави кавъри, за да се забавлява, Casual Threesome да еволюира до квинтет, който прави перфектна авторска музика. Да намери точните си членове. Да се научи да пише свои собствени песни и тези песни да стават все по-добри. Да се научи да ги аранжира така, че те да звучат на световно ниво. CASUALTIES се слуша на един дъх, средно колкото ще ви трябва и да прочетете това интервю на трима от бандата.

Какво си пожелават Casual Threesome за 2022?

Николай Воденичаров-Никеца: Грами!

Иван Иванов: Да реализираме плановете, които сме си набелязали.

Мартин Стоянов – Martist: Повече концерти и повече музика!

Кое беше най-хубавото нещо, което ви се случи през миналата година?

Maрто: Събитието на миналата година безспорно беше реализацията и премиерата на първия ни студиен албум CASUALTIES, a и това, че успяхме дa посвирим няколко пъти на живо.

Коя е най-голямата промяна за вас като група от 2021?

Никеца и Иван: Най-голямата промяна за нас като банда е, че Casual Threesome от трима станаха петима.

А има ли нещо, за което да съжалявате от изминалата година?

Никеца, Марто, Иван: Най-неприятното беше отново тази пандемия и липсата на редовни концерти. На нас изключително много ни липсва директният контакт с публиката.

Дайте най-доброто определение за стила музика на Casual Threesome? 

Марто: Иван и Никеца дават едно класическо и прекрасно рокендрол звучене, Лобути (б.а. Ивелин Лобутов-китара) добавя по-джазови и различни хармонии, а аз – с клавирите допринасям за малко по-винтидж звучене, тук там има и малко gospel и така се получава стилът „Casual Threesome“.

Иван: Да не забравяме и арпежиаторите, които ни отвеждат в едно съвременно рокендрол звучене на песните.

Сигурно често ви питат – но как се случи, че дебютният албум CASUALTIES отне 10 години?

Иван: Ние първоначално стартирахме предимно като кавър банда, която постепенно се обърна към своята авторска музика. Във времето се смениха и много различни хора в групата, докато се окажем точно в този перфектен формат. През цялото време записвахме и в крайна сметка, миналата година, решихме, че вече сме готови за дебютен албум.

Има ли си всеки от вас песен фаворит от Casualties?

Никеца: На мен постоянно ми се сменят, но в момента e “Witness of The Murder“.

Иван: Аз обичам “Phoenix“, “You And Me Rhymes“, “Over The Top“.

Марто: За мен всички са фаворити, защото ги чувствам като малки деца, облякъл съм ги всичките (смее се). От гледна точка на представяне на аранжиментите и звука – преживял съм всяка една от тях, търсейки нещо специално във всяка, характернo за нея самата и за вече улегналия стил на Casual Threesome. (б.а. Мартист е и музикалният продуцент на групата)

Разкажете ни как се появяват, избират, записват и достигат до феновете новите песни на Casual Threesome?

Иван: Песните от първия ни албум идват най-вече от мен и от Никеца, след което правим аранжимент с цялата група, а Марто ги записва, смесва и продуцира. Мечтаем си занапред творчество ни да е резултат и на brain storming между всички ни. А музиката ни достига до публиката най-вече със свирене и концерти на живо и с помощта на медиите и Projector Plus.

Телевизионните изяви на вокалистите в риалити предава­нията – това плюс или минус беше за групата? (Б.а. Иван и Никеца са финалисти в Гласът на България)

Никеца: За нас с Иван не беше просто плюс, а умножение и то по две!

Напоследък често свирите на една сцена с No More Many More? Kaк се случи това и какво общо имат двете групи?

Иван: Ами, ние сме си от едно музикално крю. И се познаваме от близо 20 години, а някои от членовете на No More Many More и Casual Threesome са свирили заедно и преди, в други банди – Awake и Скре4.

Стоял ли е някога пред вас въпросът песните ви да са на български език?

Марто: И още как! Очаквайте изненади.

Кои са родните артисти, които може да сме пропуснали, а не бива?

Никеца: Hayеs & Y, Jeremy? и Jin Monic достигнаха до толкова много хора, до колкото не съм виждал да достига друга българска банда преди това и то пеейки на английски език. Нека споменем, че и нашият Мартист има своя принос в някои от техните албуми. Това ни кара да се чувстваме като част от вълната на новата музика в България.

Иван: Caliberty, The Lefties, Керана и Космонавтите, Saint Electrics, Jasmine Whale, Tube Headzzz и всички, които са част от музикалното ни семейство ни в Projector Plus.

Марто: Алтернативната българска музика преживява изключително силен подем в момента.

Къде може да ви гледаме на живо скоро?

Очакват ни два големи концерта с No More Many More – на 4. 02 в бар Download в Пловдив и на 18.02 в Строежа в София. Casual Threesome свири акустично на 3. 02. в Бар Безкрай. А на 23. 02 в Терминал 1 ще осъществим един дългоочакван от феновете ни, а и от нас самите – лайв трибют, когато ще танцуваме върху огън с творчеството на великите The Doors.