Yes издават своя двадесет и трети студиен албум, “Mirror To The Sky“, чрез Inside Out Music днес, 19 май.

Групата сподели видеоклип към чисто новия си сингъл “Cut From The Stars“, който можете да гледате по-долу. Новият албум е посветен на паметта на барабаниста на Yes Alan White, който почина през май миналата година.

Албумът е посветен на Алън“, казва Steve Howe, най-дългогодишният член на групата, китарист и продуцент на “Mirror To The Sky“. “Никога не можем да пропуснем факта, че той ни липсва. Jay [Schellen] имаше много опит като наш барабанист номер две от периодите, когато Алън не беше достатъчно силен, за да направи цялото шоу с нас, и тук той излезе на преден план.”

Това е много важен албум за групата“, добавя Howe. “Запазихме приемствеността в подхода, който установихме в The Quest, но не сме се повтаряли. Това беше основното. Както Yes правеше през 70-те, ние растем и вървим напред. В по-късните години Yes често започваше, но след това не правеше следващото нещо. Този албум демонстрира, че растем и изграждаме отново.”

Феновете несъмнено ще се зарадват да чуят, че групата се простира още повече в музиката с дълга форма, която Yes направиха известна в разцвета си, с четири от деветте песни в албума, които надминават осемминутната бариера, включително почти 14-минутната заглавна песен.

Докато завършвахме The Quest, имаше някои други музикални идеи. Бях особено заинтересован от свързването и разработването на някои по-големи парчета,” продължава Howe. “Така че започнахме Mirror To The Sky с две 10-минутни песни, които станаха “Luminosity” и 14-минутната заглавна песен. Влизайки в следващия запис, беше наистина окуражаващо да имам тези две песни. Всичко, което трябваше да направим тогава, беше да ги накараме да растат и да видим кой какви песни има и какви сътрудничества могат да се осъществят.”

Mirror To The Sky” е наличен в няколко формата, всички включващи корици на дългогодишния художник и сътрудник на Yes Роджър Дийн, включително: Ltd Deluxe Electric Blue 2LP+2CD+Blu-ray Artbook с плакат, Ltd Deluxe 2CD+Blu-ray Artbook, Ltd 2CD Digipak, стандартен CD Jewel case, Gatefold 2LP+LP-буклет и цифров албум. Blu-ray изданията включват албума като Dolby Atmos, 5.1 съраунд звук, инструментални версии и Hi-Res стерео миксове. Поръчайте “Mirror To The Skyтук.

Yes: Mirror To The Sky

CD1:
1. Cut From The Star
2. All Connected
3. Luminosity
4. Living Out Their Dream
5. Mirror to the Sky
6. Circles of Time

CD2:
1.Unknown Place
2. One Second Is Enough
3. Magic Potion