Новият албум на Black Star Riders, озаглавен “Wrong Side Of Paradise“, ще бъде издаден 20 януари 2023 г. чрез Earache Records.

Предлагат се много формати за предварителна поръчка, включително ограничен цветен винил, черен винил, подписан CD, касета и в дигиталнен вид. Специално издание на албума, съдържащо две бонус песни, може да бъде намерено на CD (което идва с брошура от 24 страници) и USB флаш формати.

Wrong Side Of Paradise“, включващ 11 песни, е записан през есента на 2021 г. в Studio 606 в Нортридж, Калифорния и Toochtoon Sound в Редмънд, Орегон с продуцента и дългогодишния сътрудник на Black Star Riders Jay Ruston.

За албума Ricky добавя: „Много съм горд с този запис, петото издание на Black Star Riders и първото с нашата нова и вълнуваща връзка с Earache Records. Както при всички албуми на BSR, „Wrong Side Of Paradise“ е химн, воден от свирепи китари и гърмящи барабани. Мога да пиша само за личните си преживявания, за семействоти си, приятелите си и как виждам един свят, който се разплита и променя по-бързо, отколкото можем да разберем. Като се има предвид това, аз твърдо вярвам в силата на позитивността, нещо, което отеква в целия този албум.

Кавърът на The Osmonds “Crazy Horses” е трети сингъл от албума, слушайте го тук:

Black Star Riders: “Wrong Side Of Paradise“:

01. Wrong Side Of Paradise
02. Hustle
03. Better Than Saturday Night
04. Riding Out The Storm
05. Pay Dirt
06. Catch Yourself On
07. Crazy Horses
08. Burning Rome
09. Don’t Let The World
10. Green And Troubled Land
11. This Life Will Be The Death Of Me

В допълнение към издаването на новия запис, Black Star Riders имат някои специални планове да отпразнуват своята 10-та годишнина през следващата година.

Можете ли да повярвате, че през 2023 г. се навършват 10 години на Black Star Riders?“ казва Warwick. „Как лети времето, докато се забавляваме! Решихме да направим нещо специално, за да отбележим този повод. Само за турнето в Обединеното кралство, за да съвпадне с издаването на албума, ще върнем легендарните Scott Gorham (китара) и Jimmy DeGrasso ( барабани), за да ги направим изключително специални!

Обявените до момента дати:

Feb. 13 – Nottingham, Rock City
Feb. 15 – Norwich, UEA
Feb. 16 – Ipswich, Corn Exchange
Feb. 17 – Manchester, O2 Ritz
Feb. 18 – Wolverhampton, KK’s Steel Mill
Feb. 19 – Leeds, O2 Academy
Feb. 21 – Cardiff, Tramshed
Feb. 22 – Bristol, O2 Academy
Feb. 23 – Glasgow, SWG3
Feb. 24 – Newcastle, O2 City Hall
Feb. 26 – London, O2 Shepherds Bush Empire