Интересът към грандиозното шоу Varekai на Cirque du Soleil, пресъздаващо мита за Икар, с пищни костюми, оригинална музика на живо, главозамайващ декор и спираща дъха акробатика, е огромен. Трупата е омагьосала над 10 милиона зрители в 130 града в 23 държави.

След преговори с мениджмънта на шоуто, София Мюзик Ентерпрайсис получи разрешение за допълнително ново шоу. То ще бъде в неделя, 28 май, от 13,30 ч. Билетите за него са вече в продажба могат да бъдат закупени от касите на Тикетпро и Ивентим, както и на www.ticketpro.bg и www.eventim.bg

Две от звездите в шоуто пристигат у нас на 25 април. Фернандо Миро и Дарина Мишина, които са изпълнителите на главните роли, ще бъдат специални гости в „Шоуто на Слави“ по bTV. Там те ще разкрият какво да очакваме след малко повече от месец в Арена Армеец и  и ще ни подгреят подобаващо за Varekai с изпълнение на един от най-атрактивните си номера. Същият ден ще се насладим на тяхно безплатно шоу и в Mall of Sofia.

Фернандо Миро е в ролята на Икар – млад мъж, спуснал се в един приказен свят, населен с фантастични създания. Фернандо има дългогодишен опит като гимнастик, танцьор и цирков артист. Той е сред звездите в две от шоутата на Cirque du Soleil – Criss Angel BELIEVE и Michael Jackson THE IMMORTAL. Участва и като танцьор в последното световно турне на Тейлър Суифт Speak Now, снима се и в нейните клипове “Sparks Fly” и “Story of Us”. 

Дарина Мишина е в ролята на екзотично същество, което очарова Икар с чувствена красота. Тя е неговия водач в приказния свят, а той ще бъде катализатор за метаморфозата й. Дарина е руска акробатка от Санкт Петербург, която прави невероятни номера и която се подготвя за ролята си в спектакъла от четиригодишна възраст. Тя може да балансира цялата си тежест само върху една ръка, на върха на тясна пръчка, след това да изкриви тялото си и да се преобърне бавно като балерина в кутия за бижута.

Актуална информация – в нашата секция “Календар”:

Cirque du Soleil: Varekai – 26-27-28 mай 2017 – Арена Армеец