Новата метъл група от западното крайбрежие на САЩ Death Dealer Union – с участието на Elena Cataraga (известна още като Lena Scissorhands от съвременните метъл лидери Infected Rain) ще пуснат дебютния си албум “Initiation” на 22 септември чрез Napalm Records.

Албумът е достъпен за предварителна поръчка заедно с премиерата на чисто новия им сингъл, “The Integument“. Парчето следва разтърсващите дебютни самостоятелни съвместни песни/видеоклипове на групата, “Borderlines” и “Beneath The Surface”, които оттогава са събрали почти милион гледания само в YouTube.

През 2019 г. метъл музикантите CC McKenna (барабани) и Doug Weiand (соло китари) тръгват по мрачен музикален път – съчетавайки разнообразни метъл влияния с неземни канали на алхимията, окултното и всичко езотерично. Тогава те не знаеха, че последната съставка е все още зад хоризонта, за да се появи Death Dealer Union.

След срещата с прочутата фронтдама Elena Cataraga, моментално се сключва музикален договор – задвижването на групата в студиото с продуцента Valentin Voluta (познат заради работата си с Infected Rain). Сега, с двама нови членове – Hunter Havok (ритъм и водещи китари) и Jonny Heinz (бас), групата е готова да отприщи първото си жертвено предложение към масите, Initiation. Албумът разкрива огромния звук и вълнуваща визуализация, които феновете изпитаха с дебютните предложения на групата, плюс цяла нова колекция от музикални и лирични елементи. Въпреки че никоя песен не е реплика на друга, всички те тъкат обща нишка от завладяваща същност, която ще накара слушателите да крещят да се вслушат в думатите на Death Dealer Union.

Initiation” не само предлага на феновете шанса да станете свидетели на алтер егото на Elena Cataraga, но представя групата като интригуваща сила, с която трябва да се съобразявате.

Предварителни поръчки – тук.

Death Dealer Union – “Initiation“:

1. Initiation
2. The Vow Of Silence
3. Ill Fated
4. Ekphrasis
5. The Integument
6. Mythos
7. The Big Blue
8. Back To Me
9. The Downfall
10. Love Me When I’m Ugly
11. Anew
12. Beyond Heaven