Признати като едни от най-големите майстори при визуализирането на музиката си, Depeche Mode отново са сред пионерите в използването на най-новите технологии. Бандата представи новия си видеоклип към сингъла “Going Backwards”, заснет с иновативната технология във формат 360-градусово видео. Режисьор на видеото е Тимъти Саченти, известен с многопластовия си фотографски стил, който поставя групата в едно стилизирано и пълномащабно визуално приключение.

В подкрепа на “Going Backwards”, Depeche Mode издават и специален сингъл проект в дигитална версия само, който включва албумната версия на песента и лайв запис от Highline Sessions, част от самия видеоклип. “Going Backwards” аудио проектът е наличен тук: http://smarturl.it/GoingBackwards.

 Going Backwards” е един от ключовите сингли в новия албум на групата – Spirit – четиринадесетият студиен албум в дискографията на Depeche Mode. Продуциран от Джеймс Форд от „Simian Mobile Disco“, албумът дебютира на No. 1 в редица държави по света включително в Германия, Франция, Италия, Полша, Белгия, Швейцария, Австрия, Португалия и Дания. Spirit дебютира и в Топ 5 в 15 страни, сред които Великобритания и САЩ. У нас албумът се издава от Вирджиния Рекърдс/Sony Music с медийната подкрепа на радио Z-Rock. Албумът е наличен в най-големия ни музикален онлайн магазин www.musicmall.bg тук: CD стандартна и делукс – http://bit.ly/2mhqnkA ; винил – http://bit.ly/2m8eS35

Групата в момента е на турне в Европа като част от световната им обиколка, а интересът към Global Spirit Tour 2017/2018 е наистина огромен. Турнето стартира през май 2017г. в Стокхолм (Швеция) и ще приключи на 27.03.2018г. в Сао Паоло (Бразилия). Depeche Mode стана и първата група в света с разпродадени четири поредни концерта в легендарния амфитеатър в Холивуд – Hollywood Bowl –  също част от турнето на 12, 14, 16 и 18 октомври. След европейската обиколка на групата по най-големите стадиони на Стария континент, турнето Global Spirit Tour продължава през август в САЩ с 30 концерта, за да се върне през есента отново в Европа, последвана от Латинска Америка през пролетта на 2018 г.  Турнето „The Global Spirit Tour“ има всички шансове да подобри рекордите по продажба в индустрията, тъй като до момента са продадени над 1.5 МИЛИОНА билета.

Новият албум „Spirit“ излезе в дигитален формат и на физически носител на 17/03. На физически носител е в следните версии: стандартна (1-CD) и в специална 2-CD делукс версия, включваща книжка от 28 страници и ексклузивни снимки на групата заедно с 5 ремикс версии, създадени от Mode, Matrixxman и Kurt Uenala и събрани под името ‘Jungle Spirit Mixes’.  Винил версията на албума се издава в двойна винилова плоча (2-LP/180) и съдържа стандартната версия на албума със специален дизайн, гравиран чрез офортна техника на ‘В’ страна на втората плоча.

Spirit (STANDARD):

Going Backwards

Where’s the Revolution

The Worst Crime

Scum

You Move

Cover Me

Eternal

Poison Heart

So Much Love

Poorman

No More (This is the Last Time)

Fail

 

Spirit (DELUXE):

DISC 1

Going Backwards

Where’s the Revolution

The Worst Crime

Scum

You Move

Cover Me

Eternal

Poison Heart

So Much Love

Poorman

No More (This is the Last Time)

Fail

 

DISC 2 – Jungle Spirit Mixes

Cover Me (Alt Out)

Scum (Frenetic Mix)

Poison Heart (Tripped Mix)

Fail (Cinematic Cut)

So Much Love (Machine Mix)