2016.09.11 Doom Over SofiaС огромно удоволствие ви представяме още четири имена в програмата на „Doom Over Sofia 2016“. Това са шведските банди Isole и Ereb Altor и италианците Novembre и Shores of Null. И това не е всичко – към тях се присъединява и родната дарк формация Upyr.

Името на Novembre е добре познато в дуум сцената. Групата издаде вълшебен нов албум през април тази година. Той носи заглавието „Ursa“ и очаквано спечели на формацията както нови фенове, така възхитата на дългогодишните й такива.

Като стара влиятелна банда, Novembre имат и своите последователи сред младите музиканти. Несъмнено такива са момчетата от Shores of Null, които заявиха своето уважение към Novembre с участието си в трибют компилацията от 2015г. „A Treasure to Find: Un omaggio ai Novembre“, с кавър версия на песента им “The Dream of the Old Boats”.

Създадени едва през 2013г., те бяха забелязани бързо от Candlelight Records и дебюният им албум „Quiescence“ стана факт година по-късно.

Другата двойки банди, които ще свирят в София на 11 септември са шведите Isole и Ereb Altor. Двете групи делят не само общи интереси в музиката, но и членове. Епик дуум метъла на Isole е нещо специално, което носи скандинавски привкус и мрак, какъвто само шведите владеят.

Както знаете, музикалните търсения на музикантите Isole стартират през 1991г., когато е създадена група под името Forlorn. С новото име Isole през 2004г.        идва и нова ера за проекта.

И така, музикалното пътешествие на двама от членовете започва през 90-те. Това са мултиинструменталистите Crister Olsson “Мats” и Daniel Bryntse “Ragnar”. Двамата и до днес свирят заедно и то в двата проекта: Isole и Ereb Altor, така че концертът в София, заедно с двата в Гърция на предните два дена, ще са особено извънредно преживяване за музикантите и нещо, на което феновете рядко биха имали възможност да присъстват.

Към днешна дата в Isole ще видим и басиста Jimmy Mattsson, който се присъедини към групата през 2013г. Същият вече сме гледали на сцена у нас при гостуването на другата му група Loch Vostok. Същият е част и от The Experiment No.Q, и концертен кадър за Ereb Altor.

Ereb Altor пуснаха нов албум „Nattramn“ в началото на 2015г. и българските фенове ще са сред щастливците да го чуят на живо. А преди пет месеца в дигитален формат излезе и албумът “Blot · Ilt · Taut”, съставен от кавъри на основното вдъхновение на артистите – бащиците Bathory.

И понеже не виждаме как може да има дуум фестивал в България без участието на Upyr, без колебание поканихме групата да участва. Сърдечно се радваме, че поканата бе приета и бе обещано специално шоу с визии, ефекти и нов сетлист.

Напомняме, че фестивалът ще се състои на 11 септември в клуб „Live & Loud“, София. Цената на билетите за вход е както следва: първите 100 броя: 38 лв.; след изчерпването им цената става 40 лв., а в деня на събитието(ако има останали билети) ще струват 45 лв. и ще се продават само на входа на клуба.

Пропуските са в продажба в системата на ETicketsMall, онлайн на www.liveandloud.net и в магазин „ЯКО“ („Граф Игатиев“ 43, гр. София) от днес – 14 юли.

Doom or be doomed!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/565075913673435/